Εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά της ναυτοσύνης (Φωτογραφικό υλικό – βίντεο)

Του Π. Κυδώνη

Ο Όμιλος Εταιριών Τσάκου είχε την χαρά και την τιμή να μας προσκαλέσει στην ενημερωτική εκδήλωσή για το ΕΠΑΛ Ναυτικής Κατεύθυνσης «Τσάκος Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Ναυτικών Σπουδών-T.E.E.N.S«, σήμερα Τρίτη, 7 Αυγούστου 2018 και ώρα 7 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος” στη Χίο. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε λεπτομερώς ο τρόπος λειτουργίας, όπως επίσης και η δομή του σχολείου.

           Οι παρευρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα να απευθύνουν ερωτήσεις για οποιοδήποτε θέμα αφορά το σχολείο. Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό από τον Διευθυντή του Ιδρύματος Μαρία Τσάκος, κ. Μπελέγρη Μιχάλη, τον Διευθυντή των Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Ναυτικών Σπουδών Τσάκου, Καραπούλιο Αθανάσιο και τον Γενικό Διευθυντή Tsakos Columbia Shipmanagement SA, Γιαννακόπουλο Γιάννη .

Το Λύκειο με διακριτικό τίτλο TEENS, θα αναλάβει τη μόρφωση των μαθητών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τις εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αλλά και ένα πρότυπο πρόγραμμα συμπληρωματικής σύγχρονης ναυτικής παιδείας που θα εξασφαλίσει τη σύνδεση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τις ανάγκες του σύγχρονου ναυτικού, έτσι όπως οριοθετείτε από τους διεθνείς ναυτικούς κανονισμούς, τα διεθνή πρότυπα και τις σύγχρονες προκλήσεις.

Η έναρξη λειτουργίας του ναυτικού Λυκείου, θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο, με την φοίτηση των μαθητών/τριών της Α Λυκείου , ενώ τον Σεπτέμβριο του 2019 θα ενταχθεί στο πρόγραμμα και η Β Λυκείου και το Σεπτέμβριο του 2020 το Λύκειο, θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία και με τις τρείς τάξεις και τις ειδικότητες Πλοιάρχου και Μηχανικού Ε.Ν.

Οι εγκαταστάσεις του Λυκείου, βρίσκονται στην περιοχή Παναγία Φάρκαινα, στην πόλη της Χίου, επί της οδού Αεροπόρου Χρήστου Ροδοκανάκη 38.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.