Εκδήλωση για την ημέρα της γυναίκας από το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Χίου

Ο εορτασμός της 8ης Μαρτίου κάθε έτους είναι μέρα μνήμης και αφύπνισης όλων μας για την προάσπιση και την προστασία των γυναικών που καθημερινά επωμίζονται τις πολλαπλές ιδιότητες και τους ετερόκλητους ρόλους τους. Από την θέση της κόρης, της αδερφής, της μαθήτριας και της φοιτήτριας, της συζύγου, της μάνας, της εργαζόμενης και της άνεργης, της γυναίκας επιστήμονα και της γυναίκας της γης, της μονογονέα, της  γυναίκας πρόσφυγα, της φυλακισμένης και της αποφυλακισμένης, της τοξικοεξαρτώμενης, της γυναίκας με αναπηρίες, όλες οι γυναίκες μάχονται για την ανεμπόδιστη χρήση των δικαιωμάτων τους.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Χίου συνεχίζει να στέκεται δίπλα σε αυτές τις γυναίκες παρέχοντας τους ΔΩΡΕΑΝ συμβουλευτικές υπηρεσίες όπως,  Ψυχολογική Υποστήριξη, Κοινωνική Στήριξη, Εργασιακή Συμβουλευτική, Νομική Συμβουλευτική & Παραπομπή σε ξενώνες φιλοξενίας του δικτύου της ΓΓΙΦ.  Παράλληλα θέλοντας να τιμήσει τον καθημερινό τους αγώνα και με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Γυναικών, 8η Μαρτίου 2019, ανεβάζει θεατρική παράσταση από το βιβλίο της Μαρίας Φακίνου, «Ανατομία Κόρης», σε σκηνοθεσία Λένιας Ξενάκη και ερμηνείες των Δήμητρα Μπεκριδάκη και Δήμητρα Νικητοπούλου.  Στο κείμενο της Μαρίας Φακίνου συναντάμε τη γυναίκα στον πρώτο ρόλο που αναλαμβάνει στη ζωή της, αυτόν της κόρης. Ένα κορίτσι ζει στον οικογενειακό κήπο της Εδέμ και απαθανατίζει όλα εκείνα τα μικρά τοπία που συνθέτουν το είναι της με «μάτια φωτογραφική μηχανή». Αυτή η Εδέμ όμως δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα – η κόρη θα αρχίσει να μεγαλώνει. Η νουβέλα της Μαρίας Φακίνου ανατέμνει τη γυναικεία παιδική ηλικία για να αφηγηθεί τη σταδιακή διάσπαση, την ερωτική αφύπνιση, τη μεταφορά από κόρη σε Γυναίκα. Ένα κείμενο τρυφερό όσο και σκληρό που αγγίζει τα συναισθήματα που αισθάνεται  κάθε γυναίκα μεγαλώνοντας.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 και ώρα 19:00 στη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη ¨ΚΟΡΑΗΣ¨.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.