Εκδήλωση μνήμης για τα 200 χρόνια από την γενοκτονία της Σφαγής  της Χίου

Το Σάββατο 07.05.2022  πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή  του Αγίου Μηνά στην Χίο εκδήλωση μνήμης για τα 200 χρόνια από την γενοκτονία της Σφαγής  της Χίου,  την οποία διοργάνωσε η  Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και  παρευρέθησαν 25 δημοσιογράφοι από ΜΜΕ  πανελλήνιας εμβέλειας.

Την  εκδήλωση χαιρέτησε εμπνευσμένα ο Μητροπολίτης Χίου,Ψαρών και Οινουσσών κ.κ.Μάρκος. Ο εκ Χίου ιστορικός Μιχάλης Βαρλάς μίλησε για  την τραγική γενοκτονία,  ενώ ο καθηγητής του Πανεπιστήμιου Αθηνών Μάνος Στεφανίδης, αναφέρθηκε στον πίνακα του Ντελακρουά και την σημασία του στην εξέλιξη της Επανάστασης και στην δημιουργία του Ελληνικού Κράτους   Παραλλήλισε μάλιστα όσον αφορά την επιρροή του στον ρου της ιστορίας, τον  πίνακα της Σφαγής του Ντελακρουά, με την Γκουέρνικα   του Πικάσο στον εικοστό αιώνα.

Ο Περιφερειάρχης  Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος  Μουτζούρης μιλώντας  στους δημοσιογράφους προσκάλεσε  όλες τις δυνάμεις του τόπου σε συστράτευση, ώστε να φιλοξενηθεί ερχόμενος  από το Λούβρο   για έκθεση στην Ελλάδα ο πίνακας του Ντελακρουά, ως ελάχιστος φόρος τιμής  στην Γενοκτονία και στην Καταστροφή της Μαρτυρικής  Νήσου.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.