Εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Αναγνώριση και αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας” σε συνεργασία ΥΠΥΤ, Ελληνικής Αστυνομίας και Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας

 

Από τις 11 έως τις 14 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκαν στη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Διαβατών, της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, δύο εκπαιδευτικά σεμινάρια διήμερης διάρκειας με θέμα “Αναγνώριση και αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας”.

Η υλοποίηση της εκπαιδευτικής αυτής δράσης έγινε μετά από στενή συνεργασία με την κ. Ασημίνα Γκοντόλια, από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, και την κα Γαρυφαλιά Αναστασοπούλου από το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας.

Οι συμμετέχοντες, από τις Δομές Διαβατών, Πολυκάστρου, Βαγιοχωρίου, Λαγκαδικίων και Αλεξάνδρειας, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θεματική, ενώ αξιολόγησαν τη δράση πολύ θετικά. Η εκπαίδευση κάλυψε τη θεωρητική κατάρτιση των συμμετεχόντων, ενώ ακολούθησε και μια διαδραστική προσέγγιση, κατά την οποία αναλύθηκε ο τρόπος διαχείρισης πραγματικών περιστατικών ρατσιστικής βίας.

Το εν λόγω εκπαιδευτικό σεμινάριο φιλοδοξεί να αποτελέσει και το έναυσμα για ακόμη στενότερη συνεργασία της ΥΠΥΤ τόσο με την Ελληνική Αστυνομία όσο και με το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, για την αντιμετώπιση σχετικών περιστατικών και την καλύτερη διαχείρισή τους, ενώ από το Σεπτέμβριο αναμένεται να το παρακολουθήσει και το υπόλοιπο προσωπικό που εργάζεται σε Δομές ευθύνης της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.