Εκσκαφέας οπλίζει την Πολιτική Προστασία Οινουσσών

 

Ο Δήμος Οινουσσών στις 4 Φεβρουαρίου παρέλαβε το πρόσφατο απόκτημά του, έναν ελαστιχοφόρο εκσκαφέα, για την περαιτέρω ενίσχυση του στόλου των οχημάτων του με προτεραιότητα στην Πολιτική Προστασία.

Ο εκσκαφέας KOMATSU τύπου PW148-11, ένα καινούριο μηχάνημα νέας τεχνολογίας, στιβαρής κατασκευής, πετρελαιοκίνητο με πλήρως υδραυλικό σύστημα διεύθυνσης, απολύτως συμμορφούμενο με τις ευρωπαϊκές οδηγίες ασφάλειας, διαθέτει μηχανισμό εκσκαφής με μπούμα μονοκόμματη, βραχίονα και κάδο, κατάλληλο για γενικές χωματουργικές εργασίες. Στον λοιπό εξοπλισμό του συμπεριλαμβάνεται και περιφερειακό σύστημα θέασης μέσω 4 καμερών για μεγαλύτερη ασφάλεια στις κινήσεις και χειρισμούς από την καμπίνα.

 

Με την προμήθεια αυτή, κόστους 140.000,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ, σε συνδυασμό με το πυροσβεστικό όχημα NISSAN NAVARA, που παρελήφθη τον περασμένο Νοέμβριο, ολοκληρώθηκε επιτυχώς η πράξη «Προμήθεια μέσων πρόληψης και διαχείρισης κινδύνων σχετικά με την κλιματική αλλαγή» συνολικού ύψους 213.280,00 ευρώ, η οποία χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Β. Αιγαίου 2014-2020.

 

Η πράξη υλοποιήθηκε με τη διοικητική υποστήριξη του Τμήματος Προμηθειών του Δήμου Χίου και της Τεχνικής Υπηρεσίας με την συμβουλευτική συνδρομή και πολύτιμη καθοδήγηση από την Ομάδα Υποστήριξης Νησιωτικών Περιοχών της ΜΟΔ Α.Ε.

Ο Δήμος Οινουσσών οφείλει να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες της Δημοτικής Αρχής και των κατοίκων της Αιγνούσας προς τον Δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη για την στενή συνεργασία καθώς και τους Αντιδημάρχους Χίου κ. Γιάννη Ξενάκη (Τεχνικών Υπηρεσιών) και κ. Γιώργο Μπελέγρη (Οικονομικών), τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου και της ΜΟΔ Α.Ε. και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος.

 

Τα νέα οχήματα μαζί με τον εν εξελίξει εφοδιασμό σε εργαλεία, στολές, εξοπλισμό κλπ, αλλά και την εγκατάσταση δύο νέων οικίσκων -δωρεά του Δήμου Μυτιλήνης και του Δημάρχου κ. Στρατή Κύτελλη- ισχυροποιεί τον νευραλγικό τομέα της Πολιτικής Προστασίας. Αποδεικνύουμε έτσι εμπράκτως ότι οι μηχανισμοί πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών, πλημμυρών κι άλλων φυσικών καταστροφών ήταν και αποτελούν προτεραιότητα ευθύνης για τη δημοτική μας αρχή.

Επιβεβαιώνουμε ότι η Αιγνούσα κάθε μέρα αλλάζει! Με ασφάλεια κι ευθύνη για τον τόπο μας και τους κατοίκους του!

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.