Εκ νέου Πρόεδρος της Χιακής Αδελφότητος Αττικοβοιωτίας «Ο Κοραής» ο Γιώργος Δανιήλ

 

Με την επανεκλογή ως Προέδρου του Δημάρχου Οινουσσών κ. Γεωργίου Στ. Δανιήλ και του προεδρείου ξεκινάει την τριετή διαδρομή της θητείας της η νέα Διοίκηση του αρχαιότερου χιακού σωματειακού θεσμού της πρωτεύουσας, της ιδρυθείσας το 1885 Χιακής Αδελφότητος Αττικοβοιωτίας «ο Κοραής».

Μετά τις αρχαιρεσίες, που διεξήχθησαν στις 22 Ιανουαρίου συγκροτήθηκε  σε σώμα το εκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητος. Παμψηφεί εξελέγη το ίδιο διοικητικό σχήμα με την θέση του Α’ Αντιπροέδρου να διατηρεί τιμητικά ο φιλόλογος, τ. Λυκειάρχης κ. Ισίδωρος Ιωαν. Πρώιος. Η σύνθεση είναι η ακόλουθη:

Πρόεδρος: Γεώργιος Στ. Δανιήλ

Α’ Αντιπρόεδρος: Ισίδωρος Ιωάν. Πρώιος

Β’ Αντιπρόεδρος: Λίλιαν Ισιδ. Σιδεράτου-Δρακωνάκη

Γεν. Γραμματεύς: Γεώργιος Ιωάν. Δαμαλάς

Ειδ. Γραμματεύς: Ευαγγελία Νικ. Σιδεράτου

Ταμίας: Ισίδωρος: Κυριάκος Τσιπούρας

Μέλη: Αντώνης Κων/νου Πιπέρας, Δημήτριος Ελ. Τσιαδής, Ιωάννης Κ. Γκιάλας, Ιωάννα Αποστολή, Ευαγγελία Χρυσικού, Μαριάνθη Ξύδα, Νικόλαος Παντελούκας, Γεωργία Μ. Κουτσούκου και Αγγελής Μανίδης.

Ως πρώτη συμβολική και τιμητική κίνηση ο Πρόεδρος εισηγήθηκε τη διοργάνωση εκδήλωσης μνήμης για τον Αδαμάντιο Κοραή καθώς και την τέλεση μνημοσύνου και κατάθεση στεφάνου στον τάφο του Εθνεγέρτη στο Α’ Κοιμητήριο. Φέτος συμπληρώνονται 190 χρόνια από το θάνατο του κορυφαίου Χιώτη Εθνοδιδασκάλου (Παρίσι 1833) και η Αδελφότητα θα πραγματοποιήσει ανάλογη εκδήλωση μνήμης στη Χίο. Η επιμνημόσυνη δέηση θα τελεστεί στον Αγ. Μακάριο από τον Σεβ. Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο και θα προσκληθούν το Πανεπιστήμιο Αθηνών και άλλοι επιστημονικοί φορείς.

Επίσης προγραμματίζεται φιλολογική εκδήλωση μνήμης για τον αείμνηστο Πρόεδρο καθ. Αντώνιο Ν. Χαροκόπο, μορφωτικές εκδηλώσεις, επισκέψεις κι άλλες πρωτοβουλίες. Το Συμβούλιο στην πρώτη συνεδρίασή του επικέντρωσε το ενδιαφέρον του σε διοικητικά θέματα με πρωτεύον την επικαιροποίηση κι ανανέωση του πολυπληθούς Μητρώου Μελών του «Κοραή».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.