Ελλάς Γαλλία συμμαχία! Όταν οι ηγεσίες συμπλέουν εμπνέουν εμπιστοσύνη στους λαούς τους!

Τέσσερις φωτογραφίες σε μία και μόνο αποτυπώνεται η ιστορική αναδρομή από την μεταπολίτευση και εντεύθεν!

Υπήρχε και παλιά η σύγκληση και η φιλία μεταξύ Κωνσταντίνου Καραμανλή και Στρατηγού Σαρλ Ντε Γκώλ ως προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας από το 1944 έως το 1946 τότε ως στρατηγός και από το 1958 έως το 1969 πρόεδρος την εποχή που και στα άλλα Ευρωπαϊκά κράτη υπήρχαν σοβαροί και αξιόλογοι ηγέτες όπως Ουίνστον Τσώρτσιλ ή  Billy Brand ή Αντενάουερ και κορυφαίοι αρχηγοί κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης της τότε ΕΟΚ.
Επειδή όπως λέγεται μια φωτογραφία ίσον χίλιες λέξεις… στην τετραπλή αναγράφεται ολόκληρη η αναδρομή εδώ και σαράντα έξι χρόνια φιλικών σχέσεων και προσωπικής φιλίας που είχε καλλιεργηθεί και δημιουργηθεί μεταξύ Γάλλων και Ελλήνων Κυβερνώντων.
Και ξεκινάμε από το ξημέρωμα της 24ης Ιουλίου του 1974 όταν ο Γάλλος πρόεδρος Βαλερί Ζισκάρ ντ Εσταίν παραχώρησε το προεδρικό αεροσκάφος με το οποίο ήρθε στην Ελλάδα και τον υποδέχονται με μεγάλο ενθουσιασμό οι Έλληνες πολίτες τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή που έγραψε με ανεξίτηλα γράμματα η ιστορία της Ελλάδας.
Αργότερα έχουμε τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Μιτεράν φίλο του Ανδρέα Παπανδρέου που συνδέονται Σοσιαλιστικά και φιλικά και συνεχίζει η παράδοση της Ελληνογαλλικής φιλίας και συνεργασίας σε όλους τους τομείς.
Την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα την φιλική σχέση του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί με Ελληνικές ρίζες καταγωγής από την Θεσσαλονίκη με τον έτερο Κώστα Καραμανλή που και εδώ συνεχίζει η φιλική σχέση και η Ελληνογαλλική συνεργασία σε υψηλό επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ελληνογαλλικής φιλίας και συνεργασίας πανταχόθεν!
Και ερχόμαστε στο σήμερα με τον φίλο πλέον Emmanuel Makron πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας που συμπλέουν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε όλους τους τομείς αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας και έχει πλέον δημιουργηθεί ίσως για πρώτη φορά κάτι το ξεχωριστό με την αμέριστη συμπαράσταση ακόμη και εκτός των αμυντικών συστημάτων και εξοπλισμών με την Στρατιωτική δύναμη και υποστήριξη απ’ όσα φαίνονται στον ορίζοντα αρχής γενομένης από το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκώλ που και με το άκουσμα ότι φθάνει στην Ανατολική Μεσόγειο τους πήγε έξι κ’ένα!
Αυτό που μετράει και χαρακτηρίζει όλους αυτούς τους Γάλλους προέδρους είναι ότι προσπάθησαν με κάθε τρόπο ακόμη και μιλώντας τα σπασμένα Ελληνικά να μας δείξουν ότι μετράει πραγματικά η φιλία τους και μας εμπνέουν εμπιστοσύνη!
Άλλωστε είναι γεγονός που φαίνεται ολοκάθαρα από την μακρόχρονη ιστορία και την συμπεριφορά τους…σε σχέση με υποτιθέμενους άλλους άσπονδους φίλους και συμμάχους που μας την φέρνουν πάντοτε πισώπλατα!
Εύχομαι να ευοδωθούν με έργα και όχι μόνο με λόγια οι επερχόμενες συνεργασίες των Ελληνογαλλικών συμφωνιών σε όλους τους τομείς!
Καλό ξημέρωμα με αγάπη και Αισιοδοξία!
Χίος 12 Σεπτεμβρίου 2020

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.