Ελληνόκτητο τάνκερ φορτωμένο με Ρωσικό πετρέλαιο που είχε προορισμό τις ΗΠΑ κατευθύνεται τώρα στις ακτές της βορείου Αφρικής

 

 

 

Το δεξαμενόπλοιο Elli, το οποίο απέπλευσε από ρωσικό λιμάνι και είχε προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες, άλλαξε πορεία και πλέει προς τον ισπανικό θύλακα Θέουτα στη βόρεια ακτή του Μαρόκου, σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης πλοίων τη Δευτέρα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν την περασμένη εβδομάδα επέβαλε άμεση απαγόρευση στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία. Οι περιορισμοί των ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει αβεβαιότητα σχετικά με τα ρώσικα φορτία που έχουν ήδη ξεκινήσει.

Η Halkidon Shipping Corp με έδρα την Ελλάδα, η οποία διαχειρίζεται το Elli, δήλωσε την Παρασκευή ότι το πλοίο έλαβε οδηγίες από τους ναυλωτές του να παραμείνει και να περιμένει εντολές στα ανοιχτά του Γιβραλτάρ, ενώ εκτελούσε το ταξίδι από το Novorossiisk της Ρωσίας προς τις ακτές του Κόλπου των ΗΠΑ.

Το σκάφος είναι φορτωμένο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία. Το πλοίο είχε φορτώσει από το λιμάνι του Novorossiisk στην μαύρη θάλασσα.

Το Elli είναι μεταξύ τουλάχιστον πέντε ακόμη δεξαμενόπλοιων που κατέπλευσαν σε ρωσικά λιμάνια προτού αποπλεύσουν προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με στοιχεία από την εταιρεία ναυτιλιακών αναλύσεων Windward.

Δεν ήταν σαφές εάν τα άλλα πλοία είχαν φορτώσει ρωσικό πετρέλαιο ή αν εξακολουθούσαν να σχεδιάζουν να εκφορτώσουν τα φορτία τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα δεξαμενόπλοια αυτά είχαν ναυλωθεί πριν τις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ στη Ρωσία.

πηγή:e-nautilia.gr

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.