ΕΛΤΑ: Από το κακό στο χειρότερο – Χωρίς διανομείς και αγροτική περιοχή ο Βροντάδος – Kλείνει το μονοπρόσωπο Κατάστημα της Βολισσού

Από το κακό στο χειρότερο και απαράδεκτη η κατάσταση στα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Απαράδεκτη κατάσταση επικρατεί στα ΕΛΤΑ και πιο συγκεκριμένα του Νομού μας, όπως καταγγέλλουν αγανακτισμένοι υπάλληλοι και κόσμος που προσπαθεί μάταια να εξυπηρετηθεί. Η αλληλογραφία φτάνει με πολύ μεγαλη καθυστέρηση, δέματα ίσως να χάνονται και γενικώς να επικρατεί μια χαώδης κατάσταση.

Ένα ζήτημα που απασχολεί τους τελευταίους μήνες χωρίς να υπάρχει μια λύση.

Γράμματα και λογαριασμοί αργούν να παραδοθούν στους παραλήπτες, συστημένα δέματα του εξωτερικού επιστρέφονται πίσω στον αποστολέα, χωρίς να έχει λάβει ο παραλήπτης καν την απαιτουμένη ειδοποίηση από το ταχυδρομείο, και έτσι μετά από το καθορισμένο διάστημα των 30 ημερών στα αζήτητα επιστρέφει πίσω! Και άντε τωρα να ξαναπληρώσεις για να ξανά-αποσταλεί!! Αρκετά δέματα που άλλοτε καθυστερούν άλλοτε δεν έχουν φτάσει καθόλου, ενώ το ταχυδρομείο τηρεί σιγή ιχθύος! Φυσικά και επικοινώνησα και με το τμήμα διαλογής και με το τμήμα διακίνησης, με χαρακτηριστική την απάντηση…ότι δεν υπάρχει προσωπικό…! Και ΝΑΙ κύριοι αυτό ισχύει.

Οι συμβασιούχοι τελειώνουν την σύμβαση τους και έτσι το ταχυδρομείο έγινε..αχούρι, μιας και κανείς άλλος δεν προλαβαίνει να τακτοποιεί και να διανέμει ότι φτάνει στο ταχυδρομείο, απλά διανέμουν οι μόνιμοι ταχυδρόμοι, που αυτοί είναι ελάχιστοι φυσικά, στις στις δικές τους περιοχές!! Σίγουρα υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Λογαριασμοί (που έχουν λήξει βέβαια γιατί έρχονται μετά από αρκετό διάστημα και άντε να κάνεις διακανονισμούς μετά επειδή οι λογαριασμοί γίνονται ληξιπρόθεσμοι).

Είναι αλήθεια ότι ο προϊστάμενος των ΕΛΤΑ Χίου και το προσωπικό εξυπηρετούν, επίσης και οι αποθηκάριοι φροντίζουν άμεσα τα ζητήματα (ψάχνουν για ξεχασμένους φακέλους, βρίσκουν δέματα που πράγματι έχουν μείνει στην άκρη – στα αζήτητα κλπ) αλλά αυτό δεν διορθώνει την κατάσταση.

Η καινούριοι υπάλληλοι λοιπόν που μεταφέρουν τα γράμματα, παίρνουν τα γράμματα στο σπίτι τους για να τα καταλογοποιήσουν και να τα ετοιμάσουν γιατί δεν προλαβαίνουν την υπόλοιπη μέρα στα γραφεία του Ταχυδρομείου!! Παράνομο μεν να παίρνει κανείς προσωπική αλληλογραφία εκτός εργασίας έστω και για να τα βάλει σε σειρά αλλά διαφορετικά δεν θα παραδοθούν ποτέ στον παραλήπτη!!

Δυστυχώς γενικά σ’ αυτή τη χώρα το μπάχαλο που είχαμε απλώς συνεχίζεται, και εγώ ο απλός πολίτης και καταναλωτής πάντα θα είμαι το θύμα…;

Πιστεύω ότι φταίει το όλο σύστημα στα κεντρικά των ΕΛΤΑ.  Δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά, αλλά καλό θα ήταν κάποιοι υπεύθυνοι να κοιτάξουν το όλο ζήτημα! Γνωρίζει ο καταναλωτής τα δικαιώματα του, ξέρει πως θα τα διεκδικήσει αλλά μη φτάσουμε σε τέτοιο σημείο.

Παρακαλώ λοιπόν να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να προλαμβάνονται δύσκολες καταστάσεις, και μια καλύτερη εκπαίδευση του προσωπικού, ώστε να λειτουργούν όλα πιο επαγγελματικά και σωστά”. Το έκτακτο προσωπικό να παραμείνει στην θέση του, για να μπορεί να εξυπηρετηθεί τόσο ο κόσμος, όσο και το μόνιμο προσωπικό.

Του Παντελή Κυδώνη

Παρακάτω σας επισυνάπτουμε την επιστολή παραπόνων του μόνιμου προσωπικού των ΕΛΤΑ Χίου για το νέο σύστημα Διανομής που κατατάσσει τον Βροντάδο στην Αγροτική Διανομή και κλείνει το μονοπρόσωπο Κατάστημα της Βολισσού:

«Νέο σύστημα Διανομής ».

Σε μια εποχή που η Παγκόσμια Κοινότητα προσπαθεί να αμυνθεί στις οδυνηρές συνέπειες της πανδημίας του Covid 19 και οι οικονομίες των κρατών μελών και των πολιτών, ψάχνουν να βρουν άμυνες στους μακροχρόνιους αποκλεισμούς και τις καραντίνες, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με την Διοίκηση των ΕΛΤΑ προχωρά στην «αναδιοργάνωση» των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Με στοιχεία χαρτογράφησης παρελθόντων ετών προσπαθεί να κτίσει το αύριο της πιο παλιάς, φιλικής και δικτυωμένης Εταιρίας Επικοινωνίας και Μεταφορών αγνοώντας το παρελθόν, το παρόν αλλά κυρίως το μέλλον του Έλληνα Ταχυδρόμου και των ΕΛΤΑ.

Η Χίος, μια πόλη με 37000 περίπου κατοίκους, με περισσότερους από 5000 οικονομικούς μετανάστες και πρόσφυγες με ένα ζωντανό Πανεπιστήμιο στην καρδιά της, ζητείται να εξυπηρετείται ταχυδρομικά από ( 3 ) τρεις αστικούς διανομείς την στιγμή που μέχρι πρόσφατα η ταχυδρομική εξυπηρέτηση γινόταν από ( 9 ) αστικούς ταχυδρόμους.

Η κατ΄ ευφημισμόν Αγροτική Διανομή της Χίου που ξεκινά από τον Χριστό στο 1ο Λύκειο Χίου και συνδέει με α σ τ ι κ ή διανομή μέσα από τον δαιδαλώδη Κάμπο τα χωριά περιμετρικά της πόλης μέχρι τους Βαβύλους, την Μονή του Αγίου Μηνά, τα Θυμιανά και όλους τους παράλιους οικισμούς ( οι οποίοι σημειωτέον λόγω γειτνίασης με την πόλη κατοικούνται και τον χειμώνα ), μέχρι την επιστροφή στο Αεροδρόμιο της πόλης, από ( 4 ) τέσσερις διανομείς που απασχολούσε, τώρα ζητείται να εξυπηρετηθεί από ( 2 ).

Μια άλλη πόλη 7000 περίπου κατοίκων, το Βροντάδο, συνέχεια της πόλης της Χίου πάνω στην Εθνική Οδό Χίου Καρδαμύλων, που κάποτε διέθετε Κατάστημα με Προϊστάμενο και( 2 ) δύο αστικούς διανομείς, τώρα ζητείται να εξυπηρετηθεί:

από ( 1 ) έναν αγροτικό διανομέα. Η διαφορά είναι τεράστια και το ίδιο κραυγαλέα αφού πως είναι δυνατόν να εξυπηρετηθεί μια πόλη χωρίς σημεία επαφής πρόσφορα για την εκτέλεση της αγροτικής διανομής π.χ χώρος συγκέντρωσης, εκφώνηση γραμμάτων, παραλαβή συστημένων, πληρωμή συντάξεων και επιταγών;

Επικεφαλίδα όμως όλων αυτών των πρόχειρα στημένων προτάσεων για την «αναδιοργάνωση» των ΕΛΤΑ αποτελεί η σκέψη να φορτωθεί στο Κατ. Καρδαμύλων η Διανομή του μονοπρόσωπου Καταστήματος της Βολισσού. Δηλαδή να ξεκινά από τα Καρδάμυλα ο Διανομέας να διανύει απόσταση 45 χιλιομέτρων μέχρι την Βολισσό, να διανύει απόσταση 90 χιλιομέτρων διανομής σε 20 οικισμούς και μετά το τέλος της διανομής διανύοντας άλλα 45 χιλιόμετρα να επιστρέφει στα Καρδάμυλα.

Κλείνοντας θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι το πάθος και η διάθεση μας για προσφορά μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων είναι ανεξάντλητο γιατί μεγαλώσαμε και μάθαμε να λειτουργούμε σαν κύτταρα επικοινωνίας, επαφής και ανταποδοτικής προσφοράς. Η μετάλλαξη της ελληνικής κοινωνίας δεν μπορεί να περάσει μέσα από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία γιατί αν γίνει μηχανή επικοινωνίας και μεταφορών ο ταχυδρόμος θα έχετε επιτύχει την απαξίωση του.

Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε και φυσικά δεν θα το ανεχτούμε.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.