Εμβολιασμός: «Όπλο» στα χέρια της επιστήμης για την ανάσχεση της πανδημίας και όχι «όπλο» στα χέρια της κυβέρνησης για μείωση μισθολογικού κόστους – διεύρυνση ελαστικών εργ. σχέσεων – απολύσεις & αποθέωση της  ατομικής ευθύνης!!

 

Η ΕΓ ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ με αφορμή το νόμο 4820/2021 με τον οποίο  η κυβέρνηση επιβάλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, όσο και μια σειρά μέτρα  εναντίον των εκπαιδευτικών και άλλων ομάδων εργαζομένων στέλνοντάς τους στον ιδιωτικό τομέα, επιβάλλοντας   την  αναστολή καθηκόντων, στέρηση μισθού, διαθεσιμότητα, ακόμα και με απολύσεις παρουσιάζοντας άπαντες ως αρνητές , έχει να παρατηρήσει τα εξής:

  • Να θυμίσουμε ότι οι υγειονομικοί 1 χρόνο πριν την κυκλοφορία του εμβολίου, ριχτήκαν  με αυτοθυσία στη μάχη για την υπεράσπιση της ζωής των συνανθρώπων τους  δίνοντας ακόμα και τη ζωή τους στον αγώνα για την Υγεία του λαού μας, ζητώντας μόνο προσλήψεις προσωπικού – κρεβάτια για τους ασθενείς μας – μέτρα & μέσα προστασίας. Αυτές είναι οι δυνάμεις του ΕΣΥ που σήμερα απειλούνται και εκβιάζονται.
  • Να θυμίσουμε ότι οι εκπαιδευτικοί ήταν και είναι αυτοί που χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο για τα σχολεία εκπαίδευσαν τα παιδιά διά ζώσης ή με τηλεκπαίδευση με προσωπικό κόστος και ευθύνη που δεν επέδειξε η κυβέρνηση.
  • Να θυμίσουμε τους εργασιακούς χώρους σε όλο το δημόσιο που λειτουργούσαν και λειτουργούν με την πανάκεια της κυβερνητικής αθλιότητας , την ατομική ευθύνη, με αποτέλεσμα να έχουμε θρηνήσει αρκετούς συναδέλφους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση (όπως και οι προηγούμενες) παρανομεί συστηματικά, αφήνοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των μονάδων υγείας χωρίς γιατρούς εργασίας, κάνει λάστιχο τα πρωτόκολλα καραντίνας στους υγειονομικούς (14 μέρες για το γενικό πληθυσμό, αρχικά 7 μέρες για τους υγειονομικούς που τώρα καταργήθηκε πια για εμβολιασμένους ή ασυμπτωματικούς ή νοσούντες το προηγούμενο 6μηνο, όπως καταργήθηκε και το εβδομαδιαίο τεστ!) στο όνομα της έλλειψης προσωπικού, εξακολουθεί να αφήνει απροστάτευτους εργαζόμενους και ασθενείς τόσο στα δημόσια νοσοκομεία, όσο στις ιδιωτικές μονάδες υγείας & πρόνοιας και με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς. Ανάλογα έμειναν έρμαια οι εργαζόμενοι στους άλλους εργασιακούς χώρους κι ειδικά, αυτούς με μεγάλη συγκέντρωση προσωπικού λόγω της φύσης των εργασιών.

Το εμβόλιο, δώρο της επιστήμης στην ανθρωπότητα, αποτελεί εμπόρευμα στα χέρια των φαρμακευτικών κολοσσών και εργαλείο γεωπολιτικών ανταγωνισμών. Εκχυδαϊζεται σε μέσο διχόνοιας των εργαζομένων, κοινωνικού αυτοματισμού, φόβου, επιβολής κυρώσεων και  απώλειας της εργασίας.

Η ανεπάρκεια της κυβέρνησης για πλατιά επιστημονική ενημέρωση του λαού γύρω από τα εμβόλια, επιχειρείται να κρυφτεί πίσω από απειλές για διαθεσιμότητα, πίσω από τις … δωροεπιταγές των 150€, τα bonus στους υγειονομικούς για κατ’οίκον εμβολιασμό ακόμα και τις γελοιότητες για εμβολισμό στις πλαζ. Όλα αυτά σαμποτάρουν το κύρος της επιστήμης στη συνείδηση του λαού μας, συντηρούν την καχυποψία, τις θεωρίες συνωμοσίας και τον ανορθολογισμό, που σκόπιμα καλλιεργείται και από διάφορες ομάδες και μάλιστα με το μανδύα της «επιστημονικοφάνειας».  Ταυτόχρονα,  γίνεται προσπάθεια να κρυφθούν οι τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες και για την εξάπλωση του 4ου κύματος της επιδημίας, αφού, γι’άλλη μια φορά, τα υγειονομικά πρωτόκολλα «προσαρμόσθηκαν» στα συμφέροντα των τουριστικών, ναυτιλιακών και μεταφορικών ομίλων.

Ως  ΕΓ Χίου της ΑΔΕΔΥ  έχουμε από την πρώτη στιγμή ταχθεί απερίφραστα υπέρ του μαζικού – καθολικού εμβολιασμού των συναδέλφων σε όλο το δημόσιο τομέα  και όλου του πληθυσμού.

Λέμε όμως  ΟΧΙ στο διαχωρισμό των εργαζομένων.

Κατάργηση όλων των διατάξεων που με πρόσχημα την ανάγκη για καθολικό εμβολιασμό οδηγούν σε ποινές, στέρηση μισθού και απολύσεις. Να μην περάσουν τα σχέδια για ιδιωτικοποιήσεις, επέκταση των ΣΔΙΤ και συγχωνεύσεις μονάδων υγείας.

  • Έστω και τώρα να ληφθούν μέτρα για τη σωστή, επιστημονικά άρτια κι οργανωμένη ενημέρωση του προσωπικού στους κλάδους αιχμής πχ υγειονομικούς, εκπαιδευτικούς κλπ,  και όλου του πληθυσμού.
  • Να ενισχυθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού, με στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων, συνεχή ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, αξιοποίηση όλων των ασφαλών εμβολίων. Να υπάρξει ιδιαίτερη πρόνοια για την προστασία των ευπαθών ομάδων (νοσούντες, εγκύους κλπ).
  • Να ενισχυθούν οι δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Εδώ & τώρα ΕΝΤΑΞΗ των υγειονομικών στα ΒΑΕ.
  • Σε οποιαδήποτε περίπτωση ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ την επιβολή του «ποινολογίου» την αναστολής καθηκόντων – στέρησης μισθού – απόλυσης στους συναδέλφους μας. Δεν περισσεύει κανείς στο ΕΣΥ, στην εκπαίδευση και στο δημόσιο τομέα γενικότερα.
  • Στεκόμαστε ενωμένοι, μια γροθιά με αλληλεγγύη – δίνουμε απάντηση στους ανορθολογισμούς, αλλά & στον κοινωνικό αυτοματισμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση.

 

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΒΟΥΡΔΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ  ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ  ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΙΔΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓ ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.