Εμβόλιο κατά της covid-19. Η μπάλα χάθηκε(;)…

Γράφει η Τασσώ Γαΐλα.

Και ναι, έπρεπε να φτάσει η χώρα μας σε αυτή την εφιαλτική δεινή θέση με προοπτική -όπως δηλώνει σήμερα ειδικός-, των 10.000 κρουσμάτων της πανδημίας καθημερινά για να ‘επιτραπεί’ στους αρθρογράφους να ασχοληθούν με το θέμα και να  δημοσιευτούν κείμενα τους.

Προσωπικά τρεις φορές μέχρι τώρα έλαβα πίσω σχετικά άρθρα μου με θέμα τα τεκταινόμενα στην πόλη μου σχετικά με την πανδημία, τους αρνητές των εμβολίων και τις επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο από το μεγάλο κι αμετάπειστο κοινό όσων είναι ενάντια στο ‘μπόλι’ όπως αποκαλούν το εμβόλιο.

Στην τελευταία συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών στο Σύνταγμα- κι ήταν περίπου 7.00 άτομα, αριθμός εντυπωσιακός λόγω του καύσωνα- είδαμε σημεία και τέρατα με σταυρούς και σημαίες, πολίτες όλων των ηλικιών και διαφόρων κοινωνικών στρωμάτων. Ο τύπος τους χαρακτήρισε ακροδεξιούς, και ναι υπήρχαν και τέτοιοι αλλά άντε να τους πείσεις ότι είναι ακροδεξιοί όταν οι ίδιοι έχουν βαπτίσει τους εαυτούς τους ως …φιλελεύθερους. Τι είναι οι φιλελεύθεροι που ισχυρίζονται οι ακροδεξιοί ότι είναι δεν γνωρίζω, αυτό όμως που γνωρίζω είναι ότι αποκλείεται το 40% του λαού μας που επιμένει να μην δέχεται το εμβόλιο, άλλοι επιμένουν μέχρι ότι δεν υπάρχει η πανδημία, αποκλείεται να είναι όλοι ακροδεξιοί. Σε αυτή την περίπτωση χαθήκαμε.

Ποιός και γιατί δεν κατάφερε να πείσει τον μισό σχεδόν πληθυσμό της χώρας για την αναγκαιότητα του εμβολίου;

Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που αντιμετωπίζει αυτό το φαινόμενο αλλά η δημοσίευση του επίσημου καταλόγου με τα ποσοστά παγκόσμια προβληματίζει έντονα και επί πλέον οδηγεί σε εφιαλτικές σκέψεις ότι η πανδημία θα μείνει και θα παραμείνει για πολλά χρόνια…

Η θέση της Ελλάδας σε κρούσματα covid 19 είναι 14η κι η χώρα μας σε θανάτους 20η. Αν σκεφτείτε τον πληθυσμό της χώρας μας τα νούμερα είναι τρομακτικά.

Τις φταίει και φτάσαμε εδώ;

Ακροδεξιοί συντάκτες με εργολαβία την προπαγάνδα υπέρ της Κυβέρνησης θα πουν και θα γράψουν υπέρ των κυβερνητικών μέτρων και ήδη βλέπω αρκετούς να τα βάζουν με τους ανεμβολίαστους, αλλά όλα αυτά εδώ που φτάσαμε είναι ανόητα. Ο κίνδυνος είναι τεράστιος, τα αστικά κέντρα θα μετατραπούν σε απέραντο νοσοκομείο-νεκροταφείο αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Συνόδεψα εχτές υπερήλικα τρόφιμο Γηροκομείου όπου υπηρετώ εθελοντικά ως ΕΕΣ σε μεγάλο νοσοκομείο των Αθηνών που είχε εφημερία. Οι εικόνες εφιαλτικές λες βγαλμένες από σουρεαλιστική ταινία. Οι κλίνες γεμάτες, ώρες αναμονή για ένα ράντζο στο διάδρομο κι όλα αυτά γιατί το μεγαλύτερο μέρος των κλινών έχει μετατραπεί σε αντί covid.

Αυτοί οι άνθρωποι -οι αντιεμβολιαστές-, δεν σκέφτονται τους συνανθρώπους τους; Είδα μαζί με τη δική μου περίπτωση ανθρώπους με εγκεφαλικό και χειρουργημένους να περιμένουν για ένα ράντζο. Κάποιος να τους πει –στους αντιεμβολιαστές-,ότι υπάρχουν κι άλλες ασθένειες και δεν έχουν το δικαίωμα να κινδυνεύει η υγεία των συνανθρώπων τους για τις δικές τους απόψεις. Αλλά ότι και να τους πεις η πλειοψηφία τους δεν δέχεται καν την ύπαρξη του ιού! Όσο κι αν αυτό ακούγεται παράλογο. Και, φυσικά ούτε κι αυτοί οι συνάνθρωποι αξίζει να χάσουν την ζωή τους λόγω των απόψεων τους.

Σήμερα στα ηλεκτρονικά έντυπα φιλοξενούνται απόψεις ιατρών με θέμα τους ανεμβολίαστους συναδέλφους τους ή τους πελάτες τους που δεν πείθονται να εμβολιαστούν, επιτέλους άρχισε να ακούγεται η αλήθεια αλλά μήπως είναι αργά κι η αισιόδοξη εικόνα που παρουσίαζε μέχρι τώρα η Κυβέρνηση για την πορεία των εμβολιασμών έβλαψε αντί να ωφελήσει; Έβλαψε ιδίως όσο αφορά τους Έλληνες που δεν εμβολιάζονται περιμένοντας… να το κάνουν οι υπόλοιποι κι έτσι να δημιουργηθεί το τείχος ανοσίας. Στην Ελλάδα ζούμε, υπάρχουν κι αυτοί κι είναι πολλοί.

Δεν γνωρίζω κατά πόσο θα βοηθήσουν τα νέα μέτρα, ήδη οι αρνητικές αντιδράσεις πολλές, μήπως όμως για άλλη μια φορά ακόμη κι αυτό το καυτό θέμα ζωής-θανάτου της πανδημίας έρχεται να μας αποδείξει πόσο μακριά από την πραγματικότητα και τον λαό είναι οι Κυβερνήτες μας;

Γιατί κανείς δεν έπεισε τις εγκύους; Μετά το χτεσινό τραγικό θάνατο της 35χρονης που ευτυχώς κι οι γιατροί έσωσαν το μωρό -τι ευτυχώς που θα μεγαλώσει ορφανό-, έχουν χρόνο να πείσουν τις υπόλοιπες ή έστω αυτές που θα μείνουν έγκυες; Γνωρίζω δυο περιπτώσεις ανεμβολίαστων εγκύων που κάνουν απλά rapid test.

Εδώ να σημειώσω ότι όλα ξεκίνησαν πολύ ωραία. Τα πρώτα μέτρα, η επάρκεια εμβολίων κλπ έδωσαν την εικόνα πολιτισμένου προηγμένου Κράτους. Τι συνέβη στην συνέχεια;

Τα νούμερα της έκθεσης είναι τρομακτικά. Η Ελλάδα 20η στους θανάτους από την πανδημία και 14η σε κρούσματα είναι ένας αριθμός που απαιτεί εξηγήσεις, υπεύθυνους της μη επιτυχίας του εμβολιαστικού προγράμματος και μέτρα. Τι μέτρα; Ίσως εντελώς διαφορετικά από τα μέχρι τώρα που μας οδήγησαν σε αυτή την τραγική κατάσταση. Κι αυτό όσο πιο γρήγορα γίνεται…

Δεν είμαι ειδικός στο θέμα, δεν είμαι κάτοχος ιατρικών γνώσεων αλλά από ότι βλέπω τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν πρόκειται να πείσουν τους αρνητές του εμβολίου κι αν συμβεί θα είναι σε ένα μικρό ποσοστό την ώρα που η Κυβέρνηση πρέπει να πείσει τους ήδη εμβολιασμένους για την αναμνηστική δόση που πρέπει να λάβουν κι ήδη έχει γραφεί στον τύπο η μη ανταπόκριση της πλειοψηφίας αυτής της ομάδας.

Σε Αμερικάνικη ιατρική σελίδα διάβασα για τέταρτη δόση εμβολίου μετά την αναμνηστική.. Αν ισχύει κι αυτό τότε τι κάνουμε;

Για την diafaneia.eu

Τασσώ Γαΐλα.

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.