“Εμφραγμα” το Σάββατο στο ΕΚΑΒ με τρία περιστατικά και ένα μόνο ασθενοφόρο για όλη την Χίο, το 5ο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδος

 

Μέσα σε μισή ώρα κλήθηκε να επέμβει σε τρία διαφορετικά περιστατικά, σε πόλη Χίου, Βροντάδο και Καρδάμυλα, το μεσημέρι του Σαββάτου (22/1/22) το ΕΚΑΒ Χίου.
Με ένα ασθενοφόρο λόγω έλλειψης προσωπικού, δε θα μπορούσε εκ των πραγμάτων να τα προλάβει εγκαίρως και τα τρία.
“Αποτέλεσμα ήταν να χαθεί αβοήθητος ένας συνάνθρωπός μας”, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα το Εργασιακό Σωματείο ΕΚΑΒ Ρόδου, στο οποίο υπάγονται και οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στη Χίο, επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά το πρόβλημα, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
“Για ακόμη μια φορά γίναμε μάρτυρες της αδυναμίας του ΕΚΑΒ Χίου να επέμβει άμεσα στα επείγοντα περιστατικά του νησιού. Το μεσημέρι του Σαββάτου 22.01.2022 το ένα ασθενοφόρο που είχε βάρδια για ολόκληρο τον νομό έπρεπε να επέμβει σε διάστημα μισής ώρας σε τρία επείγοντα περιστατικά, εκ των οποίων το ένα στα Καρδάμυλα της Χίου. Δυστυχώς αποτέλεσμα αυτού ήταν να χαθεί αβοήθητος ένας συνάνθρωπός μας.
Ένα μήνα μετά την τελευταία ανακοίνωση του Σωματείου μας για τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ Χίου και η κατάσταση παραμένει ίδια. Οι λιγοστοί διασώστες που επιχειρούν καθημερινά στη Χίο αδυνατούν να καλύψουν τον όγκο των επειγόντων περιστατικών με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.
Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Χίου εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος Α. Γ”.

Πηγή: ertnews.gr

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.