Ενεργειακή αναβάθμιση της ΑΕΝ Οινουσσών

 

Με ανάρτηση του ο  Δήμαρχος Οινουσσών Γ. Δανιήλ, γνωστοποίησε τη  χρηματοδότησς της μελέτης ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου της ΑΕΝ Οινουσσών ποσού 271.292,16 ευρώ από πόρους του ΥΝΑΝΠ.

«Με υπογραφή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη (ΑΔΑ:ΩΝΘΒ4653ΠΩ-Η37) εγκρίνεται και συνυπογράφεται με το Δήμο Οινουσσών και την “Τριήρης Αναπτυξιακή Α.Ε.” προγραμματική σύμβαση για την ταχύτερη προετοιμασία του συνόλου του φακέλου των μελετών κι αδειοδοτήσεων.

Οι προμελέτες -αρχιτεκτονικές και ενεργειακών παρεμβάσεων- καθώς κι όλες οι μελέτες, η πιστοποίηση, Η/Μ, τεύχη δημοπράτησης, ειδική συγγραφή υποχρεώσεων και προβλεπόμενες αδειοδοτήσεις θα εκπονηθούν με τη συνεργασία Δήμου Οινουσσών και της “Τριήρης Αναπτυξιακή Α.Ε.”. Ο συμβατικός χρόνος είναι κατ’ ανώτατο οκτώ μήνες και στόχος μας να εργαστούμε σωστά κι εντατικά προετοιμάζοντας το επόμενο στάδιο, που θα είναι η υλοποίηση της ανακατασκευής.

“Αποτελεί, σημείωσε ο Δήμαρχος, μια σημαντική εξέλιξη για τη Δημοτική μας Αρχή και το νησί μας διότι το κτιριακό πρόβλημα της Ακαδημίας ήταν ένα φλέγον ζήτημα για το μέλλον της. Μαζί με τον Διοικητή πλωτάρχη Λ.Σ. κ. Δημ. Κλουμάση, τον Δ/ντη Σπουδών cpt. Κώστα Πασσά και τους συνεργάτες μας το είχαμε θέσει προς την ηγεσία και τις Υπηρεσίες του Υπουργείου ως απόλυτη προτεραιότητα.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά κι ειλικρινά τον φίλο Υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, διότι μας άκουσαν προσεκτικά κι επέδειξαν πρόθυμα την εμπιστοσύνη τους προς τη Σχολή μας αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες και τις προοπτικές του τόπου μας ως κοιτίδας της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης. Επίσης τους φίλους Δημάρχους Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη και Ηρωικής Νήσου Ψαρών κ. Κών/νο Βρατσάνο, οι οποίοι ανεπιφύλακτα υποστήριξαν κι ενθάρρυναν την απόφαση να συνεργαστεί ο ΑΟΤΑ και ο Δήμος μας για την υλοποίηση του σημαντικού εκπαιδευτικού στόχου καθώς και το Δ.Σ. της “Τρίηρης Αναπτυξιακή Α.Ε.” με τους συνεργάτες μας, που θα συμβάλλουν στην πολυπόθητη παρέμβαση στο ιστορικό κτίριο της ΑΕΝ Οινουσσών.»

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.