Ενεργοποίηση πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων από τραπεζοϋπαλλήλους για την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών κλάδου ασθενείας σε χρήμα του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ  περιόδου 01.01.2017 – 31.01.2020.

Η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ γνωστοποιεί την ενεργοποίηση της ειδικής πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων από τραπεζοϋπαλλήλους για την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών για τον κλάδο ασθενείας σε χρήμα του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ, που τους παρακρατήθηκαν από τους εργοδότες τους (Τραπεζικά Ιδρύματα) την  περίοδο από  01.01.2017 έως 31.01.2020.

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη στους ενδιαφερόμενους μέσω του ιστότοπου του e-ΕΦΚΑ (https://www.efka.gov.gr), επιλέγοντας:  Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες → Μισθωτοί → «Αίτηση επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών ασφαλισμένου κλάδου ασθενείας σε χρήμα του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 01.01.2017 – 31.01.2020»  με τη χρήση κωδικών TAXISNET και δήλωση ΑΜΚΑ.

Δεν απαιτείται η υποβολή συνοδευτικών δικαιολογητικών ή η προσέλευση των ενδιαφερομένων στις τοπικές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ.

Οι αιτήσεις θα συσχετισθούν με τα στοιχεία των αντίστοιχων Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.) των εργοδοτών τους, οι οποίες υποβάλλονται τμηματικά σύμφωνα με το υπ. αρ.  331864/14.07.2022 Γενικό Έγγραφο του e-ΕΦΚΑ. Εφόσον επιβεβαιωθεί η ορθότητα των υποβληθέντων στοιχείων, τα τυχόν επιστρεφόμενα ποσά θα καταβληθούν στους δηλωθέντες τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, με την προϋπόθεση ότι δεν οφείλουν στον e-ΕΦΚΑ, άλλως θα διενεργηθεί συμψηφισμός, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και θα  επιστραφεί το υπόλοιπο ποσό.

Από τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.