Ενημέρωση για νέα προγράμματα από τον κ. Στρατή Γδύση

 

Ο διευθύνων ειδικός σύμβουλος για θέματα προγραμματισμού και στρατηγικής του Δημάρχου Γιάννη Μαλαφή,  κ. Στρατής Γδύσης ενημερώνει για την προκήρυξη δύο νεοεισαχθέντων προγραμμάτων για τις νέες επιχειρήσεις.

Δικαιούχοι είναι όσοι έκαναν έναρξη της επιχείρησης τους μετά την 18/12/2022 ή πρόκειται να τη συστήσουν μελλοντικά (υπό σύσταση επιχειρήσεις).

Το ένα πρόγραμμα αφορά νέες τουριστικές επιχειρήσεις και σε αυτό περιλαμβάνονται τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις ξεναγήσεων, τουριστικής προβολής, ενοικίασης αυτοκινήτων και γενικότερα τουριστικού εξοπλισμού και καταλύματα.

Ιδιαίτερα, όσον αφορά τα καταλύματα, ισχύουν τα παρακάτω:

Κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα

  • Ξενοδοχεία: Κατάταξη σε κατηγορία 4**** (τεσσάρων αστέρων) και άνω και δυναμικότητα Δώδεκα (12) κλίνες και άνω
  • Ξενοδοχειακά τουριστικά καταλύματα εντός παραδοσιακών κτισμάτων που προβλέπονται στο π.δ. 33/1979. Δεν αναφέρονται περιορισμοί
  • Οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις (camping): Κατάταξη σε κατηγορία 3*** (τριών αστέρων) και άνω

Μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα

  • Αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα – τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες: Ελάχιστος Αριθμός κατοικιών: Τρεις (3)
  • Ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια – διαμερίσματα: Κατάταξη σε κατηγορία 4 κλειδιά και άνω και ελάχιστη δυναμικότητα Δώδεκα (12) κλίνες.

Σημειώνεται: Το σύνολο των αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων – τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών υποχρεωτικώς θα πρέπει να ενσωματώνονται στο ίδιο Σήμα MHTE.

 

Όσον αφορά το άλλο πρόγραμμα που αφορά τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, περιλαμβάνονται σχεδόν όλες οι δραστηριότητες (βάσει καταλόγου επιλέξιμων ΚΑΔ) εξαιρουμένων του λιανικού εμπορίου και της εστίασης.

Σε κάθε περίπτωση, ο προϋπολογισμός του επενδυτικού έργου μπορεί να κυμαίνεται από 30.000 έως 400.000 ευρώ και το ποσοστό επιχορήγησης κυμαίνεται από 45 έως 60 %. Σε κάθε περίπτωση η δημόσια δαπάνη δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 200.000 €, ανεξαρτήτως ποσοστού ενίσχυσης.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ότι το επενδυτικό σχέδιο πρέπει να συγκεντρώνει ελάχιστη βαθμολογία 70 με άριστα το 100. Σημαντική επίδραση στη βαθμολόγηση έχει η τεκμηρίωση της ιδίας συμμετοχής που αποδεικνύεται με βεβαίωση τράπεζας για το μέσο υπόλοιπο του προηγούμενου μήνα της υποβολής. Επίσης, σημαντικό είναι να έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια για τις κτιριακές εργασίες που θα εκτελεστούν.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.