Ενημέρωση και επιδιόρθωση αναπηρικών αμαξιδίων από τον ΠΣΑμεΑ την Πέμπτη 1η Δεκέμβρη στο Νεοχώρι

Το πρώτο αναπηρικό αμαξίδιο χρονολογείται το 1655 και πλέον υπάρχουν πάρα πολλοί κατασκευαστές και διαφορετικά αναπηρικά αμαξίδια. Παρόλη όμως την εξέλιξη, εκτιμάται ότι το 80-90% των χρηστών των αναπηρικών αμαξιδίων χρησιμοποιούν ένα αμαξίδιο που δεν ταιριάζει απόλυτα στο σώμα τους, στις ανάγκες ή στα γούστα τους!

Εάν αισθάνεστε δυσφορία και δυσκολία με το αμαξίδιο που χρησιμοποιείτε, κάτι δεν έχει γίνει σωστά στην επιλογή της αγοράς.

Βασικές προϋποθέσεις στην αγορά ενός αμαξιδίου είναι αφενός η συμβουλή ενός φυσιάτρου κι αφετέρου η συμβολή ενός ειδικού σωματομετρίας.

Ο ΠΣΑμεΑ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 3η Δεκέμβρη, Εθνική και Παγκόσμια ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία προσκαλεί τους χρήστες αναπηρικού αμαξιδίου, που επιθυμούν να εξετάσουν τη λειτουργικότητα του αμαξιδίου τους να προσέλθουν στο Μ.Κ.Δ.Η.Φ (Μικτό Κέντρο Διημέρευσης & Ημερήσιας Φροντίδας), η «ΓΕΦΥΡΑ» του ΠΣΑμεΑ, την Πέμπτη 1η Δεκέμβρη από τις 12:00 μ.μ. μέχρι και τις 17:00 μμ. στο Νεοχώρι.

Η εξέταση θα γίνει από την Φυσίατρο του κέντρου, κυρία Μαρία Πυργελή και από τον Ειδικό Σωματομετρίας, κύριο Φαίδρο Παναγόπουλο. Παράλληλα θα δοθούν πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους και στους γονείς και κηδεμόνες που θέλουν να προμηθευτούν για πρώτη φορά αναπηρικό αμαξίδιο, για να γνωρίζουν την καταλληλόλητα που αφορά στον καθένα ξεχωριστά. Επίσης θα γίνουν επιτόπου επιδιορθώσεις των αμαξιδίων που παρουσιάζουν προβλήματα.

Η δράση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διασύνδεσης και της επικοινωνίας του έργου, του κέντρου «Η ΓΕΦΥΡΑ», με τους φορείς που παρέχουν υπηρεσίες φροντίδας στα άτομα με αναπηρία και την κοινότητα.

Παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 30 Νοέμβρη στα τηλέφωνα: 2271030388 κα Ασημίνα Γάφου στην «ΓΕΦΥΡΑ» & 2271024194 κα Ελένη Σγαρδέλη στον ΠΣΑμεΑ.

 

 

Για την ΓΕΦΥΡΑ και τον ΠΣΑμεΑ,

Μιχάλα Σοφία

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.