Ενημερωτικό σημείωμα του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για την  Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στο Δήμο Σαλαμίνας

 

Το νησί της Σαλαμίνας επισκέφθηκε ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ Παύλος Μαρινάκης, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, τους βουλευτές Β’ Πειραιά Δημήτρη Μαρκόπουλο και Ιωάννη Τραγάκη, πολιτευτές και στελέχη του κόμματος.

Η επίσκεψη στο Δήμο Σαλαμίνας ξεκίνησε από το Κέντρο Υγείας του νησιού, όπου τα στελέχη του κόμματος συνομίλησαν με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Βασίλειο Ελευθεριάνο και το Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής και Δημοτική Σύμβουλο Ευαγγελία Καραγιάννη για τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας, την πορεία των εμβολιασμών, την στελέχωση σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και τα ζητήματα που προκύπτουν ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω της αύξησης του πληθυσμού του νησιού.

Κατόπιν, τα στελέχη του κόμματος βρέθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Σαλαμίνας και συνομιλώντας με το Διοικητή του Τμήματος, το Διοικητή Ασφαλείας και το Διοικητή της Τροχαίας, αναφέρθηκαν στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Στη συνέχεια, ο Γραμματέας, οι Βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος περιηγήθηκαν στο εμπορικό κέντρο της Σαλαμίνας και στην Δημοτική Ιχθυαγορά, συναντώντας εμπόρους και ιδιοκτήτες καταστημάτων.

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης της Νέας Δημοκρατίας ήταν το Δημαρχείο Σαλαμίνας όπου ο Γραμματέας της ΠΕ συναντήθηκε με το Δήμαρχο Γιώργο Παναγόπουλο, με τον οποίο συνομίλησαν για τις ιδιαιτερότητες ενός νησιωτικού Δήμου, όπως της Σαλαμίνας, καθώς και τις αυξημένες ανάγκες για τη βελτίωση του οδικού δικτύου.

Τέλος, στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας υποδέχθηκε η πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Σαλαμίνας, Σόνια Μιχάλαρου όπου πραγματοποιήθηκε μια ανοιχτή συζήτηση με μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, του Εργατικού Κέντρου Σαλαμίνας και τα μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Σαλαμίνας παρουσία και της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Νήσων Αττικής Βάσως Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη η οποία αναφέρθηκε στη συνεργασία των ΟΤΑ Β’ βαθμού με τις τοπικές κοινωνίες και τον κεντρικό κρατικό μηχανισμό.

Ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ Παύλος Μαρινάκης ανέφερε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης: «Θα ήθελα ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ, την πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ για την υποδοχή και κυρίως τους βουλευτές που ζητούν αυτές τις επισκέψεις. Θέλουμε με συνέπεια να βρισκόμαστε δίπλα στους πολίτες και αυτή είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τα υπόλοιπα κόμματα: ότι με συνέπεια βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους που τη στηρίζουν, γι’ αυτό άλλωστε έχει και την εμπιστοσύνη τους. Οι επισκέψεις αυτές δεν αποτελούν έναν νέο κύκλο επισκέψεων, αλλά ένα τμήμα μιας συνολικής προσπάθειας να βρισκόμαστε συνεχώς σε επαφή με τους πολίτες. Δεν είναι τυχαίο που ερχόμαστε δεύτερη φορά μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα στην Β’ Πειραιά. Ο λόγος είναι ουσιαστικός. Η Β’ Πειραιά είναι μια περιοχή που έχει αντιπροσωπευτικά παραδείγματα ανθρώπων της παραγωγής, της δουλειάς και δεν έχει πάρει στο παρελθόν τις ευκαιρίες που θα έπρεπε. Έχει νέους αυτοδημιούργητους ανθρώπους, παραδοσιακές επιχειρήσεις δεύτερης και τρίτης γενιάς, έχει εκατοντάδες παραδείγματα που, αν τα αναδείξουμε, θα γίνει ένα νέο success story στην Αττική.

 Η Σαλαμίνα ιδιαίτερα, είναι ένα μέρος που διαρκώς προσελκύει κόσμο, τόσο λόγω της εγγύτητάς του με την Αθήνα, της προσβασιμότητάς του και του φυσικού του πλούτου, αλλά, κυρίως, λόγω των κατοίκων του. Ξεκινήσαμε την επίσκεψή μας από το ΚΥ Σαλαμίνας, γιατί η πανδημία μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε βαθιά το πόσο σημαντικό είναι να περιφρουρήσουμε την υγεία μας. Κατά παραίνεση του Προέδρου μας και Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θέλουμε να δείξουμε σε όλους, ότι η χώρα κρατήθηκε όρθια χάρη στις θυσίες όλων μας, την υπευθυνότητα και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των υγειονομικών μας. Ο τομέας της υγείας ενισχύθηκε όσο ποτέ άλλοτε στη χώρα και ειδικά μέσα σε τόσο δυσμενείς συνθήκες. Επειδή όμως η ζωή μας συνεχίζεται, όταν η πανδημία τελειώσει, το ΕΣΥ θα συνεχίσει να ενισχύεται δυναμικά.

 Είμαστε εδώ, πρώτα απ’ όλα για να ακούσουμε, να καταγράψουμε και να λύσουμε. Και οι λύσεις θα προκύψουν μέσα από την συλλογική προσπάθεια όλων των φορέων: των πολιτών, του κόμματος, της αυτοδιοίκησης και της Κυβέρνησης. Γι’ αυτό η Νέα Δημοκρατία είναι το διαχρονικότερο κόμμα εξουσίας: γιατί είναι ένα γνήσιο λαϊκό και προοδευτικό κόμμα που έχει συμμάχους του τους πολίτες και που ενστερνίζεται τα αιτήματα των πολιτών και τα υλοποιεί. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσα σε μόλις δυόμιση χρόνια έχει καταφέρει -και μάλιστα εν μέσω πανδημίας- να βελτιώσει την οικονομική και πιστοληπτική ικανότητα του κράτους με τρόπο τέτοιο όμως που να μεταφράζεται σε χρήματα στην τσέπη των πολιτών: μείωσε φορολογικούς συντελεστές για πρώτη φορά μετά από δώδεκα τουλάχιστον χρόνια, αύξησε τον κατώτατο μισθό, έδωσε κίνητρα και στήριξη στις επιχειρήσεις που πλήγησαν από την πανδημία και στήριξε και στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, απέναντι στην παγκόσμια πληθωριστική κρίση».

Στην επίσκεψη στο Δήμο Σαλαμίνας παρόντες ήταν, επίσης, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Β’ Πειραιά Αθανάσιος Κατσιρούμπας, οι πολιτευτές της Β’ Πειραιά Γιώργος Βρεττάκος, Μιχάλης Λιβανός και Ανδρέας Παλευρατζής, η πολιτεύτρια της Β’ Πειραιά και πρόεδρος του ΣΕΦ Χριστίνα Τσιλιγκίρη, η πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Σαλαμίνας Σόνια Μιχάλαρου, η πρόεδρος της κοινότητας Αμπελακίων Σταυρούλα Μαγιάτη, καθώς και μέλη της ΔΗΜΤΟ Σαλαμίνας, ο Υπεύθυνος Οργανώσεων Αττικής της ΟΝΝΕΔ Απόστολος Γούτας και ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σαλαμίνας Παναγιώτης Πούτος.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.