Εντάχθηκε στην Ψηφιακή Πλατφόρμα «ΙΡΙΔΑ» ο Δήμος Ψαρών

Σε έναν από τους πιο μικρούς και ακριτικούς Δήμους της Χώρας, το Δήμο της Ηρωϊκής Νήσου Ψαρών ξεκίνησε στις 31-1-2022 η παραγωγική λειτουργία του Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων «ΙΡΙΔΑ» .

Το Υπουργείο Εσωτερικών συνεχίζει να προσφέρει εντελώς Δωρεάν την ψηφιακή πλατφόρμα «ΙΡΙΔΑ» και την τεχνική υποστήριξη αυτής, στους ΟΤΑ Α` και Β` Βαθμού και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας.

Σε διαδικτυακή επικοινωνία με το Δήμαρχο Ψαρών κ. Κώστα Βρατσάνο, τόσο ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, όσο ο κ. Κώστας Ιωάννου προϊστάμενος του Τμήματος Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών, ανέφεραν τα πολλαπλά οφέλη της ηλεκτρονικής διακίνησης των εγγράφων και του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Με τη χρήση του συστήματος ΙΡΙΔΑ ο Δήμος της Ηρωϊκής Νήσου Ψαρών:

  • Αποκτά ένα σύγχρονο οργανωτικό περιβάλλον διαχ/σης εγγράφων με που λειτουργεί ταχύτητα, με ακρίβεια και διαφάνεια με μηδενικό κόστος προμήθειας και δωρεάν 24ωρη υποστήριξη
  • Εξασφαλίζει το συντονισμό των υπηρεσιών του και τη δυνατότητα παραγωγής έργου από οπουδήποτε και οποιαδήποτε ώρα, εφόσον απαιτείται.
  • Συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς μειώνεται το λειτουργικό κόστος και ελαχιστοποιείται η ανάγκη εκτύπωσης εγγράφων
  • Ανταλλάσσει αυτοματοποιημένα έγγραφα με κάθε άλλη δημόσια υπηρεσία που διαθέτει σύστημα ΙΡΙΔΑ, λειτουργία που αναμένεται να επεκταθεί και για τις λοιπές Δημόσιες υπηρεσίες με την έναρξη λειτουργίας του Κεντρικού Σύστηματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων που αναπτύσσεται από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, επισήμανε χαρακτηριστικά ότι με τη χρήση του «ΙΡΙΔΑ», μειώνονται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, γίνεται αποτελεσματικότερη η παρακολούθηση των υποθέσεων χρεώνονται στους υπάλληλους και προσφέρονται γρήγορες, αποδοτικές και ποιοτικές υπηρεσίες τόσο εσωτερικά στον οργανισμό όσο και στους πολίτες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.