Ενωμένοι θα νικήσουμε αλλά…. όταν συμπεριφερθούμε όπως……. τα βόδια ή οι άνθρωποι;

Έχω γράψει πολλές φορές ότι η έμπνευση για να γράψω ένα κείμενο έρχεται από ένα ερέθισμα ή μια εικόνα ή από κάτι που θα δω στραβό κακό ψυχρό και ανάποδο και μπορεί να επηρεάσει την σκέψη και την φαντασία μου.

Το σημερινό ερέθισμα μου το έδωσε η φωτογραφία που ανέβασε στο διαδίκτυο μία ευαίσθητη ψυχή και την ευχαριστώ εκ των προτέρων δίχως να την γνωρίζω αλλά με θέμα την φωτογραφία πήρα φόρα και γράφω και μάλιστα έβαλα και τίτλο ότι ” Μαζί θα νικήσουμε “!
Υπάρχουν στο διαδίκτυο πλήθος έξυπνων σκίτσων, λογότυπων, σύνθεση και μοντάζ φωτογραφιών που συνθέτουν καταστάσεις και προβάλλουν χωρίς λόγια ολόκληρη ιστορία ή δίνουν με κάποιο τρόπο σφοδρό μήνυμα για να ξυπνήσουν συνειδήσεις από τον λήθαργο της μουροχαυλοσύνης και της αδιαφορίας για το καλό του κοινωνικού συνόλου της Ελλάδας μας και φυσικά όλων των πολιτών.
Και τί το πιο απλό δείχνει η εικόνα της φωτογραφίας ;……. μία νοσηλεύτρια ή γιατρίνα με την στολή και την μάσκα της εντατικής να κρατάει στην αγκαλιά της ολόκληρη την Ελλάδα μας!
Και λέει ” Καλημέρα Ελλάδα ” αλλά για να έχει στην συνέχεια μία και πολλές Καλημέρες η Ελλάδα Μας χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην συμπεριφορά όλων μας .
Υπάρχει βέβαια και άλλη μία φωτογραφία που μου έκανε μεγάλη εντύπωση που δείχνει τον συνωστισμό των πολιτών και με μποτιλιάρισμα αυτοκινήτων σε σταυροδρόμι δηλαδή ένα κράμα αηδίας και αδιεξόδου και από την άλλη μία αγέλη από ” Βόδια ” και να βαδίζουν στην άκρη του δρόμου το ένα πίσω από το άλλο στην σειρά όπως συμβαίνει στο στρατό όπου Πιστεύω ότι υπάρχει ακόμη τάξη και πειθαρχία!
Υπάρχουν βέβαια και τα έξυπνα μυαλά που αποτυπώνουν με την μεγάλη τους φαντασία τον μεγάλο  ” Έρωτα ” με ανάγλυφες μάσκες για το μεγάλο φιλί της Αγάπης και της λατρείας πιστεύω ανάμεσα στα δύο φύλα!
Όλες αυτές οι εικόνες με σπρώχνουν στο να απευθύνω σ’ όλες και σ’ όλους τους ανθρώπους παγκοσμίως και όχι μόνο στους Έλληνες το ερώτημα γιατί φθάσαμε σ αυτές τις ανεξέλεγκτες εξελίξεις και καταστάσεις που Μας ανάγκασαν να βρεθούμε λίγο πριν την διασωλήνωση και τον θάνατο;
Πολλοί πιστεύουν ότι Μας στερούν την ελευθερία μας και το δικαίωμα με πιό τρόπο θα διαθέσουμε το σώμα μας και τον τρόπο της ζωής μας πώς θα ζήσουμε και πώς θα το γλεντίσουμε κι όσα πάνε κι όσα έρθουν, αρκεί να περνούμε εφήμερα και προσωρινά όμορφα και μες την τρελή χαρά.
Δεν θα αναφέρω καθόλου για τις κατευθυνόμενες κομματικές σκοπιμότητες που προσπαθούν πολλά ακροαριστερόστροφης νομενκλατούρας ” Χαϊβάνια ” να οδηγήσουν και να προκαλέσουν αναμπουμπούλα με ανωμαλίες και καταστροφές δημοσίων κτιρίων αλλά και καταστημάτων ιδιωτών για να βρίσκονται στο προσκήνιο και στην δημοσιότητα. Θα κριθούν από την ιστορία και από την ίδια την κοινωνία.
Και στέλνω το αισιόδοξο μήνυμα μέσα απ’ την ψυχή και την καρδιά μου σ’ όλες και σ’ όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες να συμπεριφέρονται με όλες τις οδηγίες της Επιστημονικής κοινότητας για να ξυπνήσουμε γρήγορα από τον λήθαργο της μουροχαυλοσύνης του φόβου και του τρόπου της πανδημίας του Κορωνοϊού και να δούμε και πάλι με Αισιοδοξία το μέλλον και την ζωή μας! Απλώς χρειάζεται ακόμη λίγη υπομονή και επιμονή με τους κανόνες υγιεινής. Καλό Ξημέρωμα με Αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον χαρούμενο δίχως φόβο και τρόμο!
Χίος, 14 Νοεμβρίου 2020
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.