ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: Ευχαριστήριο προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας από τους Αξιωματικούς Βορείου Αιγαίου

 

Η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Βορείου Αιγαίου ευχαριστεί τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη για την ανταπόκρισή του στο πρώτο από τα αιτήματα που του τέθηκαν κατά την προ μηνός συνάντηση μας μαζί του.
Συγκεκριμένα, μετά από αίτημά μας για ενίσχυση των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λέσβου, Χίου και Σάμου με επιπλέον Αξιωματικούς, πραγματοποιήθηκε η απόσπαση ενός ανώτερου Αξιωματικού σε κάθε μια από τις Διευθύνσεις αυτές, ο οποίος ανέλαβε ρόλο συντονιστή των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης σε θέματα που αφορούν την αστυνομία. Η παρουσία ενός συντονιστή Αξιωματικού στα ΚΥΤ των τριών νησιών συμβάλει στην ομαλότερη λειτουργία των αστυνομικών κλιμακίων που λειτουργούν σε αυτά και ανακουφίζει εν μέρει τους Αξιωματικούς των τοπικών Διευθύνσεων Αστυνομίας που ήταν επιφορτισμένοι με το έργο αυτό.
Αισιοδοξούμε ότι θα έχουμε την ίδια ανταπόκριση και στα λοιπά ζητήματα που θέσαμε. Κατανοούμε ότι τα δύο βασικότερα αιτήματά μας που παραμένουν ακόμα άλυτα, αφορούν αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας και πλέον προς αυτή την κατεύθυνση θα στραφούν οι επόμενες ενέργειές μας:
– Αναμένουμε την υλοποίηση των κυβερνητικών υποσχέσεων για την αποσυμφόρηση των νησιών του Βορείου Αιγαίου, που αυτή τη στιγμή κατακλύζονται από πρόσφυγες και μετανάστες, πέραν κάθε αντοχής των δομών φιλοξενίας και των τοπικών κοινωνιών.
– Θέτουμε για άλλη μια φορά το αίτημα για την καταβολή έκτακτου μηνιαίου επιδόματος στους Αστυνομικούς που Υπηρετούν με οργανική θέση στις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, προς αναγνώριση της προσφοράς τους στη διαχείριση του μεταναστευτικού και προς ελάχιστη ανταπόδοση για την υπερεργασία τους, πολλές φορές υπό δυσμενείς συνθήκες.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ        ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΟΥΚΟΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.