Εξετάσαμε τον Μάρτιο 7.000 αιτήσεις ασύλου, αξιοποιώντας την τηλεργασία, όταν ο μέσος όρος ήταν 4.000. Τον Απρίλιο ο στόχος μας είναι οι 10.000 αιτήσεις

«Οι υπηρεσίας μας κατάφεραν μέσα στον Μάρτιο να  εξετάσουν 7.000 αιτήσεις ασύλου, όταν τα προηγούμενα χρόνια ο μέσος όρος ήταν περίπου 4.000 αιτήσεις ανά μήνα και τώρα ο στόχος είναι μέσα στον Απρίλιο να εξετάσουμε 10.000 αιτήσεις», τόνισε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» και τον δημοσιογράφο, Άρη Τόλιο.

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με την πορεία της εξέτασης των αιτήσεων για άσυλο εν μέσω της πανδημίας του COVID 19 και την αξιοποίηση της τηλεργασίας, ο κ. Μηταράκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Έχουμε καταφέρει και με τηλεργασία, εκμεταλλευόμαστε αυτό το διάστημα για να εκκαθαρίσουμε αποφάσεις που έπρεπε είναι να είχαν εκδοθεί προ καιρού» και συνεχάρη «τους υπαλλήλους για την υψηλή παραγωγικότητα που δείχνουν αυτές τις δύσκολες ημέρες».

Σχετικά με το ζήτημα των μετακινήσεων ασυνόδευτων ανηλίκων προς τις χώρες της Ε.Ε., ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι ο σχεδιασμός προβλέπει  «αύριο την μετακίνηση 12 παιδιών στο Λουξεμβούργο και το Μεγάλο Σάββατο την μετακίνηση 50 ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων στην Γερμανία».  «Αυτό είναι ένα θετικό μήνυμα», τόνισε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των μετακινήσεων προς τις χώρες της Ε.Ε., ο κ. Μηταράκης επεσήμανε τα εξής: «Εμείς ζητήσαμε από τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη, και το είπα και εγώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο οποίο μίλησα  πριν από περίπου 10 ημέρες μέσω τηλεδιάσκεψης στην αρμόδια Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων, ότι καλωσορίζουμε τη βοήθεια των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μαζικές μετακινήσεις».

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να οριστούν οι νέοι διοικητές στις δομές της ενδοχώρας και όπως ανέφερε ο κ. Μηταράκης αυτή η εξέλιξη «είναι ιδιαίτερα σημαντική για να μπορέσουμε ανά δομή να σχεδιάσουμε τα μέτρα που χρειάζονται και για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και για τη βελτίωση της ασφάλειας και για τους διαμένοντες και για τις τοπικές κοινωνίες».

Μάλιστα όπως επεσήμανε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, «Δημιουργούμε συστήματα εισόδου – εξόδου στις δομές το οποίο δεν υπήρχε. Δημιουργούμε σύστημα με ατομικές ταυτότητες ηλεκτρονικές για τους διαμένοντες το οποίο επίσης δεν υπήρχε. Επίσης, δημιουργούμε ένα διαδραστικό application για να μπορούμε να έχουμε αμφίδρομο επικοινωνία με όλους αυτούς τους διαμένοντες, στις γλώσσες τους. Όλα αυτά είναι πράγματα τα οποία πιστεύω θα εξελιχθούν σε μεγάλο βαθμό μέσα στο παρόν τρίμηνο. Τρέχουμε να οργανώσουμε πράγματα τα οποία δυστυχώς μέσα στην κρίση τη μεταναστευτική τα προηγούμενα χρόνια δεν οργανώθηκαν στο βαθμό που σήμερα με τη κρίση βλέπουμε ότι θα έπρεπε να ήταν».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.