Εξευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας με του ελέγχους για ναρκωτικά στο λιμάνι της Χίου

Η Παγχιακή Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ Χίου, καταγγέλλει τον τρόπο με τον οποίο διενεργείται ο έλεγχος των αποσκευών για ναρκωτικές και άλλες συναφή ουσίες, από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, στους επιβάτες που εξέρχονται από τα ακτοπλοϊκά πλοία με την άφιξή τους στο λιμάνι της Χίου.

«Ήμασταν Αυτόπτες μάρτυρες περιστατικού ελέγχου κατά τον κατάπλου του Ε/Γ – Ο/Γ «Νήσος Σάμος» προερχόμενο από τον Πειραιά, σε παρέα νεαρών ατόμων ακριβώς με την αποβίβασή τους από το πλοίο, να ανοίγονται οι αποσκευές τους και να ελέγχονται μπροστά στα εκατοντάδες μάτια άλλων επιβατών που εξέρχονταν από το πλοίο και όχι μόνο.

Ερωτάμε λοιπόν, προς τι αυτός ο εξευτελισμός της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, γιατί να μην υπάρχει ειδικός χώρος μέσα στο λιμάνι για τον συγκεκριμένο έλεγχο, λόγω του επαγγέλματός μας είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι για αυτές τις περιπτώσεις σε όλα τα αεροδρόμια και λιμάνια “πολιτισμένων κρατών” υπάρχουν ειδικοί χώροι για αυτές τις περιπτώσεις, φυσικά δεν γνωρίζουμε το τι ισχύει στα άλλα λιμάνια της χώρας μας, εννοείται ότι δεν καταγγέλλουμε τους ελέγχους και είμαστε υπέρ αυτών, αλλά όχι με αυτόν τον εξευτελιστικό και απρεπή τρόπο.

Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν είναι μόνο θεμελιώδες δικαίωμα αυτή καθαυτή, αλλά αποτελεί την ίδια τη βάση των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Η Οικουμενική Διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου του 1948 κατοχυρώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια στο προοίμιό της: …….. επειδή η αναγνώριση της αξιοπρέπειας, που είναι σύμφυτη σε όλα τα μέλη της ανθρώπινης οικογένειας, καθώς και των ίσων και αναπαλλοτρίωτων δικαιωμάτων τους, αποτελεί το θεμέλιο της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, και της ειρήνης στον κόσμο.

Απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση του τρόπου ελέγχου των επιβατών κατά την επιβίβαση ή αποβίβασή τους από τα πλοία. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι απαραβίαστη. Πρέπει να είναι σεβαστή και να προστατεύεται.     Έχουν που έχουν καταπατηθεί τόσα δικαιώματα μας, ας μην επιτρέψουμε να καταπατηθεί και η Ανθρώπινη αξιοπρέπεια.»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.