Εξιχνίαση τεσσάρων κλοπών στη Χίο

 

 

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, τέσσερις (4) περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών σε επιχειρήσεις και οχήματα (-3- τετελεσμένες και -1- σε απόπειρα), που διαπράχθηκαν κατά το προηγούμενο πενθήμερο, στην περιοχή Νένητα και στην πόλη της Χίου.

 

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (08-03-2023) στη Χίο, δύο (2) άτομα (ημεδαπός και ανήλικος αλλοδαπός), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της κλοπής και της πρόκλησης φθορών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες δρώντας από κοινού, διέρρηξαν επιχείρηση και δύο (2) σταθμευμένα οχήματα, από όπου αφαίρεσαν κατά περίπτωση, ηλεκτρονικές συσκευές, κουρευτικές μηχανές, χτένες, ψαλίδια, εξοπλισμό αλιείας, δολώματα, παρελκόμενα αγροτικού εργαλείου, ρούχα και διάφορα άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας -800- ευρώ περίπου, καθώς και το χρηματικό ποσό των -415- ευρώ.

Κατά την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι δράστες αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε χώρο μίας ακόμη επιχείρησης με σκοπό την κλοπή, χωρίς ωστόσο να το κατορθώσουν, προκαλώντας και φθορές αξίας -200- ευρώ περίπου.

 

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, διαρρηκτικά εργαλεία, φακός, γάντια, κουκούλα (τύπου full face) και μέρος των κλοπιμαίων, καθώς και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς) που είχε στην κατοχή του ο συλληφθείς ημεδαπός.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή του αλλοδαπού δράστη σε μία ακόμη υπόθεση διάρρηξης οικίας στην περιοχή του Καρφά στη Χίο.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.