Εξοπλισμός σε 14 σχολεία από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε

Mοιράστηκαν την Τρίτη 5 Απριλίου 2022 από ιδιωτική μεταφορική εταιρεία συμβεβλημένη με την «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (πρώην ΟΣΚ) εξοπλισμός (θρανία, καρέκλες, καθίσματα πτυσσόμενα, βιβλιοθήκες, πίνακες, αναπηρικά αμαξίδια, ειδικά θρανία, παιχνίδια κ.ά.) στα παρακάτω 14 σχολεία της Χίου:

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χίου (Λατόμι)

4ο Νηπιαγωγείο Χίου (παράρτημα Βαρβάσι)

1ο Νηπιαγωγείο Αγίου Μηνά (Νεοχωρίου)

3ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου (Αγίου Μάρκου)

1ο Νηπιαγωγείο Καμποχώρων (Βασιλειωνίκου)

Νηπιαγωγείο Λιθίου

11ο Νηπιαγωγείο Χίου (ενόψει της μετακίνησής του στο νεοανεγειρόμενο κτίριο στον Άγιο Γεώργιο τον Ορφανό)

Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γεωργίου Συκούση

Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μηνά – Θυμιανών

Δημοτικό Σχολείο Θολοποταμίου

Σχολικό Κέντρο Κέντρο Καμποχώρων (Χαλκειός-Βασιλειώνικο)

1ο Δημοτικό Σχολείο Χίου

5ο Δημοτικό Σχολείο Χίου (Βαρβασίου)

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

1ο ΓΕΛ Χίου

Ως Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου της Χίου χαιρετίζουμε την μετά από αρκετά χρόνια τόσο συχνή αποστολή εξοπλισμού από την Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (πρώην ΟΣΚ) για τα σχολεία της Χίου (η δεύτερη κατά το σχολικό έτος 2021-2022, με προηγούμενή της εκείνη της 19ης Οκτωβρίου 2021). Χτες ικανοποιήθηκαν αιτήματα σχολείων, που εκκρεμούσαν από το 2016, το 2017, το 2019, αλλά και πιο πρόσφατα. Η χρόνια μη ικανοποίησή τους είχε επιφέρει δυσχέρειες στην ομαλή λειτουργία των σχολείων (ελλείψεις, δανεισμούς εξοπλισμού από άλλα σχολεία κ.ά.).

Ως Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου της Χίου δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε και με τον νυν Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Νικόλαο Ξυλά τις προσπάθειες, που ξεκινήσαμε όταν ανέλαβε η Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη, και συγκεκριμένα από τις 23-2-2020 όταν ξεκίνησε η πραγματοποίηση της πρώτης συστηματικής και οργανωμένης καταγραφής εξοπλιστικών αναγκών αρχικά των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τον Πρόεδρο της αρμόδιας γι’ εκείνην Σχολικής Επιτροπής κ. Κωνσταντίνο – Βίκτωρα Χατζησταμάτη σε συνεργασία με τους Διευθυντές-ντριες των σχολικών μονάδων.  Κατόπιν, και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2021 έγινε αναλυτική καταγραφή των αιτημάτων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προς την Κτιριακές Υποδομές ΑΕ από τον Πρόεδρο της αρμόδιας γι’ εκείνην Σχολικής Επιτροπής κ. Κωνσταντίνο Καρατζά σε συνεργασία με τους Διευθυντές-ντριες/Προϊσταμένους-νες των σχολικών μονάδων. Στην συνέχεια, σε συνεργασία των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών με τον τότε Αντιδήμαρχο Παιδείας, κ. Γιώργο Πατεριμό πραγματοποιήθηκε αποστολή των αιτημάτων όλων των σχολείων προς τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ και κοινοποίησή τους στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Χίου με στόχο την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των σχολικών μονάδων του νησιού μας.

Θερμές, τέλος, ευχαριστίες οφείλουμε στο Γραφείο του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτή Χίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότη Μηταράκη, στο Γραφείο του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνου Αχ. Καραμανλή (εποπτεύων Υπουργείο της Κτιριακές Υποδομές Α. Ε.) και στον Δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη για την στήριξη και συμβολή τους στην επίτευξη του όλου εγχειρήματος.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.