Εξώδικο με 1.130 υπογραφές γονέων και κηδεμόνων κατά της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων

Μεγάλες αντιδράσεις έχει φέρει το εξώδικο γονέων και κηδεμόνων μαθητών από σχολεία της Χίου που τάσσονται ευθέως κατά της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων και της λειτουργίας των δομών υποδοχής και εκπαίδευσης προσφύγων (ΔΥΕΠ), που έχουν δημιουργηθεί σε πέντε σχολεία της Χίου. Οι γονείς ζητούν την ίδρυση και λειτουργία των Δομών Υποδοχής και Εκπαίδευσης Σχολείων εντός της ΒΙ.ΑΛ. και όχι σε σχολεία του νησιού.
Στο κείμενο που στάλθηκε στους διευθυντές των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι 1.130 γονείς σημειώνουν ότι τα παιδιά των προσφύγων έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση και είναι απόλυτα σεβαστό, όμως αντιτίθενται στην δημιουργία δομών εκπαίδευσης προσφύγων στα σχολεία του νησιού.
Από την άλλη ο Σύλλογος Δασκάλων και νηπιαγωγών Χίου με επιστολή του εκφράζει τη στήριξή του στη δημιουργία δομών εκπαίδευσης για τους πρόσφυγες στα πέντε σχολεία της Χίου σημειώνοντας ότι μία τέτοια απόφαση είναι κόντρα στο μίσος του εθνικισμού και του ρατσισμού.
Οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αριστείδης Κελεπερτζής και Ευτυχία Βλυσίδου δήλωσαν ότι από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν κανονικά στα σχολεία που έχουν οριστεί από το Υπουργείο Παιδείας, οι Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων, απαντώντας στους γονείς και κηδεμόνες που επιδιώκουν τη μη λειτουργία των δομών αυτών.
Τα παιδιά που εντάσσονται στις ΔΥΕΠ είναι  περίπου 23 στο 3ο Γυμνάσιο και 50 παιδιά θα φοιτήσουν στο 2ο, 4ο 5ο, 11ο δημοτικό σχολείο Χίου αλλά και στο δημοτικό σχολείο του Κάμπου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.