Εορτάστηκε με μοναδική πανηγυρική λαμπρότητα η μνήμη Ζωοδόχου Πηγής στο ομώνυμο προσκύνημα της Παναγιάς!

Παρασκευή 29 Απριλίου σήμερα και τιμάται η μνήμη Ζωοδόχου Πηγής και πανηγυρίζει το Ιερό Προσκύνημα Ζωοδόχου Πηγής στο νησί Παναγιάς. Όπως αναφέρει και σε σχετική ανάρτηση του ο Δήμαρχος Οινουσσών, κ. Γιώργος Δανιήλ:
«Με τον αναστάσιμο παιάνα, που συνταίριαξε δοξαστικά μετά την μικρά Είσοδο με το “Τη Υπερμάχω”, γιορτάσαμε σήμερα με μοναδική πανηγυρική λαμπρότητα τη Ζωοδόχο Πηγή στο ομώνυμο προσκύνημα της Παναγιάς! Συγκινητική κι αθρόα η συμμετοχή των προσκυνητών όλων των ηλικιών, επισφράγισε την πίστη κι επικύρωσε την υπόσχεση ότι -όπως παλιά- κάθε Παρασκευή της Διακαινησίμου θα είναι στο εξής μεγάλη ημέρα τιμής και μνήμης στο νησί της Παναγιάς. Έλαμψε η χάρις της ζωηφόρου Πηγής με την ιστορική Ιερά Εικόνα επισκευασμένη κι ευλαβικά στολισμένη εις προσκύνηση των πιστών, ενώ το αγαθό της ηλεκτροδότησης, ως δώρο της Ελληνικής Δημοκρατίας στην ανατολικότατη νησίδα της, εβεβαίωνε του λόγου το ασφαλές. Τιμητική και η ένστολη συμμετοχή στην Θεία Λειτουργία των φρουρών της Παναγιάς, των ανδρών του τοπικού Φυλακίου. Το Ιερό Προσκύνημα με τις ευχές του Επισκόπου και Προέδρου μας κ. Μάρκου, τις τελετουργίες του πρωτοπρεσβυτέρου π. Ιωάννη Κατσούνη, την καθολική συνδρομή της Δημοτικής Αρχής, των ιστορικών φορέων του τόπου μας (ΣΦΟ-ΤΕΟ-Ιδρύματα), αλλά προπάντων την ευλάβεια και την πίστη των δωρητών κι ανακαινιστών βιώνει την νέα απαρχή μέσα από την ιστορική παρουσία της ακρίτισσας Παναγιάς. Απάντηση σε όσους ανιστόρητα, βίαια, υποκριτικά προκαλούν κι αμφισβητούν επειδή δεν θέλουν να καταλάβουν ότι “Εδώ είναι Ελλάς!”. Χρόνια Πολλά, υγιή, χαρούμενα, ζωηφόρα! Και του Χρόνου!».
(φωτό: Ευγενία Γ. Χαλκιά)

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.