Εορτασμός επετείου 1821: υπεράνω προσώπων και θεσμών  

 

Η ανάθεση του εορτασμού της 200ής επετείου της ενάρξεως του Αγώνα της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κάθε περιοχής, ενέχει ένα σοβαρότατο κίνδυνο, τον οποίο θεωρούμε υποχρέωσή μας να επισημάνουμε, προκειμένου αυτός να αποφευχθεί ενόσω ακόμα είναι καιρός. ΄Εγκειται δε ο κίνδυνος τούτος στην τυχόν δράση των δύο αυτοδιοικητικών θεσμών -Αντιπεριφέρειας και Δήμου στην περίπτωση της νήσου μας- αυτόνομα και ανεξάρτητα και όχι εν συνεργασία και με απόλυτη ομοψυχία.

Ήδη ο Δήμος μας έχει συγκροτήσει πολυμελή-αντιπροσωπευτική Οργανωτική Επιτροπή Εορτασμού, και η Αντιπεριφέρειά μας πρόκειται οσονούπω, ως λέγεται, να ανακοινώσει τη δική της, ομοίως πολυμελή-αντιπροσωπευτική, Επιτροπή. Και μολονότι οι άξονες δράσης και των δύο Επιτροπών είναι στην ουσία ταυτόσημοι και κοινοί, εντούτοις η κάθε μία θα κινείται ανεξάρτητα για τον δικό της Φορέα, αναζητώντας οικονομικούς πόρους, εθελοντές εκτελεστές των επί μέρους εκδηλώσεων, χρηματοδότες και λοιπούς χορηγούς, ομιλητές και  εισηγητές ημερίδων και συνεδρίων, χρόνο και τόπο εκδηλώσεων και δράσεων, και όλα τα συναφή που θα υπηρετήσουν τον επιδιωκόμενο υψηλό σκοπό.

Όμως είναι προφανές ότι το πλήθος των ως άνω δράσεων,  ανεξάρτητων οργανωτικά, τοπικά και χρονικά αλλήλων, πλην όμως ομοειδών ή αλληλοεπικαλυπτόμενων εν πολλοίς  ως προς το περιεχόμενο και τη στοχοθεσία, θα προκαλέσουν αχρείαστο διπλασιασμό κόστους και οικονομική γενικά αιμορραγία, χρονική και χωρική ασφυξία, και στους συντελεστές των δράσεων, τους χορηγούς και το κοινό  θα προξενήσουν κορεσμό, επιφυλακτικότητα, δυσφορία και ίσως εν τέλει  απροθυμία αν όχι αδιαφορία. Για τους λόγους τούτους επιβάλλεται οι δύο προαναφερθέντες Φορείς -υπεράνω όποιων ευγενών μεν αλλά όχι στην προκειμένη περίπτωση λυσιτελών φιλοδοξιών- με ενιαία Οργανωτική Επιτροπή να δράσουν εν ομοφωνία και αγαστή συνεργασία για την διακαώς  και υπό των δύο επιθυμούμενη και μετά ζήλου επιδιωκόμενη  επιτυχία.

                                                                                               Κ.Ε.Φραγκομίχαλος

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.