Επίδομα 600 ευρώ για ρεύμα: Μέσω πλατφόρμας η αίτηση – Τι πρέπει να δηλώσουμε

Οι καταναλωτές θα χρειαστεί να κάνουν αίτηση σε ηλεκτρονική πλατφόρμα προκειμένου να εισπράξουν επίδομα 600 ευρώ για το ρεύμα. Δικαιούχοι είναι ιδιοκτήτες και ενοικιαστές ακινήτων.

Το ποσό της επιδότησης, που μπορεί να φτάσει μέχρι 600 ευρώ, θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και έχει αναδρομική ισχύ, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Τα βασικά στοιχεία της αίτησης των δικαιούχων που θα πρέπει να καταχωρήσουν στην αίτησή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι:

  1. Ο αριθμός του μετρητή κατανάλωσης ρεύματος
  2. Ο τραπεζικός λογαριασμό του δικαιούχου της επιδότησης.

Το σύστημα θα διασταυρώνει:

  1. Το αν πληροί ο ενδιαφερόμενος το κριτήριο του οικογενειακού εισοδήματος. Δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 45.000 ευρώ ετησίως
  2. Το ύψος της κατανάλωσης ρεύματος που έχει καταγράψει με την τελική μέτρηση ο ΔΕΔΔΗΕ
  3. Το ποσό της επιδότησης που έχει ήδη καταβληθεί. Η πληροφορία είναι διαθέσιμη στις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας
  4. Τις εκπτώσεις στις οποίες έχει προχωρήσει ο πάροχος προς τον καταναλωτή. Π.χ. οι πελάτες της ΔΕΗ έχουν ήδη λάβει εκπτώσεις της τάξεως των 800 εκατ. ευρώ. Το μεγαλύτερο ποσό εξ αυτών αφορά στην περίοδο από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Μάιο.
  5. Το ποσό της επιβάρυνσης του καταναλωτή από τη ρήτρα αναπροσαρμογής.
  6. Αν το ακίνητο είναι δηλωμένο στο Ε9 και αν προκύπτει κατόπιν διασταύρωσης με το Ε1 ότι χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία. Η αναδρομική επιδότηση αφορά μόνο σε αυτούς που χρησιμοποιούν το ακίνητο ως κύρια κατοικία.

 

Πόση επιδότηση δικαιούστε – Παράδειγμα

Από το άθροισμα των επιβαρύνσεων στον καταναλωτής μέσω της ρήτρας αναπροσαρμογής για το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου-Μαίου, θα αφαιρείται το ποσό των επιδοτήσεων και των εκπτώσεων που έχουν ήδη δοθεί.

Επί της διαφοράς, ο καταναλωτής θα λαμβάνει το 60% με απευθείας κατάθεση του ποσού στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Για παράδειγμα, αν η επιβάρυνση από τη ρήτρα αναπροσαρμογής είναι 1.000 ευρώ για ένα νοικοκυριό και οι επιδοτήσεις που έχουν ήδη δοθεί είναι 400 ευρώ, τότε το νοικοκυριό θα εισπράξει 360 ευρώ στον λογαριασμό του δηλαδή το 60% της διαφοράς.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.