Επίθεση πειρατών σε δεξαμενόπλοιο στα ανοικτά της Ακτής Ελεφαντοστού

Ένα δεξαμενόπλοιο ανεφοδιασμού καυσίμων δέχθηκε επίθεση από πειρατές στον Κόλπο της Γουινέας στα ανοιχτά της Ακτής του Ελεφαντοστού, σύμφωνα με την εταιρεία ναυτιλιακής ασφάλειας Dryad Global.

«Οι πειρατές όπως έγινε κατανοητό επιβιβάστηκαν και κατέλαβαν το πλοίο πριν αναχωρήσουν από αυτό με κλεμμένο φορτίο», είπε η Dryad σε ενημέρωση για το περιστατικό.

Η επαφή με το πλοίο MT B Ocean χάθηκε στις 24 Ιανουαρίου. Το πλοίο όπως έγινε γνωστό είναι μπάριζα πετρέλευσης και βρισκόταν περίπου 54 ναυτικά μίλια νότια-νοτιοδυτικά του λιμένα του Abidjan όταν χάθηκε η επαφή.

Τα περιστατικά θαλάσσιας πειρατείας και ένοπλης ληστείας στη θάλασσα είναι ιστορικά χαμηλά στην Ακτή του Ελεφαντοστού, αλλά οι πρόσφατες τάσεις δείχνουν ότι οι πειρατές διευρύνουν το αποτύπωμά τους στον Κόλπο της Γουινέας πέρα από τα νερά της Νιγηρίας, αναφέρει η Dryad.

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Γραφείο ICC (IMB) αναφέρει ότι ο αριθμός περιστατικών πειρατείας και ένοπλης ληστείας στον Κόλπο της Γουινέας μειώθηκε σε 34 το 2021, από 81 περιστατικά που που είχαν αναφερθεί το 2020.

Το IMB είπε ότι η αυξημένη παρουσία διεθνών ναυτικών πολεμικών πλοίων και η συνεργασία με τις περιφερειακές αρχές έχουν συμβάλει στη μείωση.

Ωστόσο, ο Κόλπος της Γουινέας εξακολουθεί να ευθύνεται για όλα τα περιστατικά απαγωγών παγκοσμίως, με 57 μέλη πληρωμάτων σε επτά ξεχωριστά περιστατικά το 2021, σύμφωνα με το IMB.

Πηγή: e-nautilia.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.