Επίσκεψη Καλογήρου στο 4ο και 1ο Τμήμα Παράκαμψης της πόλης

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, ο Δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς, ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Γιώργος Πλακωτάρης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Παντελής Μπουγδάνος, συνοδευόμενοι από υπηρεσιακούς παράγοντες τους Δήμου Χίου, επισκέφθηκαν χθες, Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019, το 4ο και το 1ο Τμήμα Παράκαμψης της πόλης της Χίου.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 11 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο ολοκληρώθηκε με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Χίου και χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Το 4ο Τμήμα της Παράκαμψης είναι μήκους 680 μέτρων και το 1ο Τμήμα 750 μέτρων.

Η Περιφερειάρχης σε δήλωσή της επεσήμανε:

«Η συνολική αυτή παρέμβαση του 1,4 χιλιομέτρων, συμβάλλει καθοριστικά στη συγκοινωνιακή αποσυμφόρηση της πόλης της Χίου, στη βελτίωση της πρόσβασης τόσο από τη  βόρεια όσο και από τη νότια Χίο και στην αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας.

Παράλληλα, το 1ο Τμήμα το οποίο εκτός από το οδικό περιλαμβάνει και έργο διευθέτησης του χειμάρρου «Παρθένης», συμβάλλει καθοριστικά στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.