Επίσκεψη της αναπληρώτριας γενικής διευθύντριας DG HOME κ. Beate Gminder στη δομή καραντίνας στη Λευκωνιά Χίου

 

 

Την δομή καραντίνας προσφύγων και μεταναστών στην Λευκωνιά της Χίου επισκέφθηκε κοινή αντιπροσωπεία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και της DG HOME, με επικεφαλής την αναπληρώτρια γενική διευθύντρια κ. Beate Gminder,.

Η κα Gminder ξεναγήθηκε στον χώρο και ενημερώθηκε από τον διοικητή του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ κ. Παναγιώτη Κιμουρτζή, για την κατάσταση στην καραντίνα και τον τρόπο λειτουργίας της.

Μετά την επίσκεψη στη δομή καραντίνας, η κ. Gminder δήλωσε(άτυπη μετάφραση):

“Έχει περάσει περίπου ένας χρόνος από τότε που υπέγραψα στις Βρυξέλλες ένα συμβόλαιο για να εξασφαλίσουμε μία δομή καραντίνας για τη Χίο. Είναι πολύ μεγάλη η χαρά μου που σήμερα μπορώ να δω πόσο καλά έχουν αξιοποιηθεί τα χρήματα αυτά και πόσα έχουν γίνει εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές, το υπουργείο, τις τοπικές αρχές και όλους όσοι έχουν βοηθήσει και έχουν επιτρέψει στους ανθρώπους που φτάνουν εδώ να ανακάμψουν. Είμαι βέβαιη ότι τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως και αυτά που αφορούν στην πανδημία Covid 19. Εκτιμώ πολύ τη δουλειά  που έχει γίνει εδώ και χαίρομαι που βλέπω ότι τα κοινοτικά κονδύλια αξιοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο, ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα που στα σύνορα της ΕΕ και να φροντιστούν άνθρωποι που φτάνουν στην Ευρώπη και χρειάζονται προστασία. Ήταν ένα πρόβλημα μεγάλο τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά με την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με την ελληνική κυβέρνηση έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Τόσο για τους ανθρώπους που μένουν εδώ, όσο και για την τοπική κοινότητα”.

Για τη δομή καραντίνας στη Λευκωνιά Χίου: Η δομή καραντίνας στη Λευκωνιά Χίου, ξεκίνησε να λειτουργεί στις 11 Σεπτεμβρίου του 2020 για να φιλοξενεί όσους μετανάστες και πρόσφυγες φτάνουν στην Ελλάδα από τη Χίο και μετά από τεστ βρέθηκε ότι είτε ασθενούν από Covid 19, είτε έχουν έρθει σε επαφή με άτομα που ασθενούν από Covid 19. Σήμερα διαμένουν 22 άτομα και η συνολική χωρητικότητα είναι 120 κρεβάτια. Φυλάσσεται 24 ώρες το 24ωρο και καλύπτεται υγειονομικά από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό που φροντίζει τους διαμένοντες.

 

Σχόλιο: Σε αντίθεση με όσα κινδυνολογικά διέδιδαν κάποιοι τοπικοί εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων και τοπικοί φορείς, που προσπάθησαν να εμποδίσουν τη λειτουργία της, η δομή καραντίνας στη Λευκωνιά Χίου είναι μία δομή – πρότυπο που όχι μόνο δεν αποτέλεσε κίνδυνο διασποράς, αλλά έχει συμβάλλει στον έλεγχο και την αντιμετώπιση του κορονοϊού και δεν έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στην τοπική κοινωνία.

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.