Επίσκεψη της Πρέσβειρας του Mission Blue στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

 

 

Την Τρίτη 01.02.2022 η Πρέσβειρα του Mission Blue για το Avlaki Hope Spot της Λέσβου, κα Ελένη Ατσικμπάση, επισκέφθηκε την Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη, πραγματοποιώντας μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης για τις δράσεις του προγράμματος «Blue Heart – Citizen Science Project» που πρόκειται να ξεκινήσει σε συνεργασία με μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλάσσιων Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με την ευγενική υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, του Ιδρύματος Coca Cola (TCCF), GREEN2SUSTAIN και του Ιδρύματος Μποδοσάκη Social Dynamo.

Η κα Ατσικμπάση υπογράμμισε ότι η βιωσιμότητα και η διατήρηση της βιοποικιλότητας του θαλάσσιου περιβάλλοντος είναι υψίστης σημασίας για όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας, τα μελλοντικά επιχειρηματικά εγχειρήματα, την ποιότητα ζωής, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την ανθρωπότητα και τον πλανήτη μας. Στο ανωτέρω πλαίσιο η εν λόγω πρωτοβουλία αναγνωρίστηκε και πιστοποιήθηκε από το Mission Blue, την παγκόσμια ένωση για την προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας, που ιδρύθηκε από την διακεκριμένη θαλάσσιο βιολόγο & οικολόγο, Dr Sylvia Earle – υπό το συμβούλιο της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN). Το Mission Blue Avlaki Hope Spot, Λέσβος αποτελεί τη γέφυρα μας προς τις τοπικές – παγκόσμιες κοινότητες, τους παγκόσμιους ηγέτες και τα έθνη για να τιμήσουμε και να ενεργήσουμε σύμφωνα με τις Εθνικές δεσμεύσεις στη διάσκεψη κορυφής για την κλιματική αλλαγή (COP26), μετατρέποντας τα λόγια σε πράξεις.

Η Πρυτάνισσα, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη, ευχαρίστησε την κα Ατσικμπάση για την ενημέρωση και το αξιέπαινο έργο της. Τόνισε την κρισιμότητα μελέτης και άμεσης παρέμβασης για την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και του περιβάλλοντος και πρότεινε την έναρξη ενός πλαισίου διαλόγου με την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ώστε να εξεταστεί η προοπτική περαιτέρω συνεργασίας των αρμοδίων επιστημόνων του, και δυνητικά και των λοιπών κοινωνικών εταίρων με το Blue Heart Project και το Mission Blue Avlaki Hope Spot.

                                                       Η Πρυτάνισσα

                                    Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.