Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κων/νου Μουτζούρη στη Χίο

 

Στην Χίο βρίσκεται από χτες ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ  και τοποθετήθηκε για  διάφορα θέματα της επικαιρότητας.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στην συνάντηση που τελικά δεν έγινε  με την Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων  Ύλβα Γιόχανσον, σημειώνοντας πως η απόφαση του αυτή πάρθηκε μετά το άρθρο της Ευρωπαίας Αξιωματούχου που δημοσιεύθηκε λίγες μέρες πριν την επίσκεψη της στην Λέσβο, μια επίσκεψη που όπως φάνηκε και εκ των υστέρων ήταν για να ανακοινωθούν από την ίδια οι αποφάσεις της Ε.Ε. και όχι ο διάλογος από μηδενική βάση:

«Δεν θεωρώ ότι απέστην από την αρχική και σταθερή διαχρονικά άποψη –δέσμευση  μας που εκφράζεται μέσα από τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης. «Η άποψή μου είναι ότι δεν θέλουμε δομές στα νησιά μας.  Έχω δε πάντα στο μυαλό την υπόσχεση των δύο Υπουργών για αποσυμφόρηση των νησιών μέχρι το Πάσχα.   Η  περίπτωση  ύπαρξης μιας απλής εγκαταστάσεως όπου θα καταγράφονται κάποιοι που θα εισέρχονται διαλανθάνοντας της προσοχής των φυλάκων των συνόρων  και θα αποχωρούν άμεσα είναι διαφορετική και μπορούμε να το συζητήσουμε» υπογράμμισε.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο Φράγμα « Κόρης Γεφύρι», για το οποίο  έχει ανατεθεί  μελέτη για την στατικότητα  και η οποία θα παραδοθεί την Δευτέρα, ενώ η προφορική ενημέρωση που έχει είναι ότι το Φράγμα αντέχει  και προτείνονται πρόσθετα έργα:

«Μόλις έχουμε την έκθεση στα χέρια μας, ότι έργα προτείνονται  θα κοστολογηθούν άμεσα και θα ζητηθεί η χρηματοδότησή τους από το Υπουργείο που είναι και ο φορέας υλοποίησης. Πριν λήξει η θητεία της παρούσας Περιφερειακής Αρχής θέλουμε να έχουμε εξασφαλίσει το Φράγμα.

Αναφερόμενος στο τρίτο θέμα της Συνέντευξης  « Δρόμος Θόλους –Αίπους»  τόνισε  ότι είναι ένα έργο που έχει περάσει από την Οικονομική Επιτροπή αλλά τις τελευταίες 10 ημέρες εκδηλώνονται αντιδράσεις από τους κατοίκους της περιοχής, με τους οποίους θα συναντηθεί προκειμένου να τις ακούσει, ενώ θα πραγματοποιήσει αυτοψία για να δει ως μηχανικός την κατάσταση του δρόμου.  Σημείωσε επίσης ότι υπάρχει και το πρόβλημα της διολίσθησης τμήματος του δρόμου προς το Μερσινίδι που επίσης θα αντιμετωπισθεί.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο  έργο της μετάθεσης του Παραλιακού, που σχετίζεται με το μεγάλο έργο του Αεροδρομίου, ενημερώνοντας ότι υπεγράφη η χρηματοδότηση 24 εκατομμυρίων ευρώ από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Καραμανλή και σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας η Σύμβαση με τον τρίτο κατά σειρά ανάδοχο πρόκειται να  υπογραφεί  εντός μηνός.

Η συνέντευξη Τύπου του Περιφερειάρχη συνεχίστηκε με απαντήσεις στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στην αυξημένη απορροφητικότητα των πόρων του τρέχοντος ΕΣΠΑ  που αγγίζει το 100%,  στην Διαχείριση των κονδυλίων που δόθηκαν για την Αντιμετώπιση της πανδημίας  COVID-19,  όπου με ευθύτητα δήλωσε ότι η Περιφέρεια διαχειρίστηκε τα δημόσια χρήματα με απόλυτη διαφάνεια και τον καλύτερο τρόπο.

Ειδικότερα  ο Περιφερειάρχης τόνισε  χαρακτηριστικά: «Είμαστε υπερήφανοι για ότι έκανε η Περιφέρεια για να αντιμετωπίσει την πανδημία. Είμαστε οι πρώτοι που δημιουργήσαμε Ιατρεία έξω από τα ΚΥΤ  και τα εξοπλίσαμε με υλικά, στελέχη και υπηρεσίες. Είμαστε οι πρώτοι που διαθέσαμε μάσκες. Είμαστε οι πρώτοι που αγοράσαμε και διαθέσαμε Tests. Είμαστε αυτοί που ενισχύσαμε τα Νοσοκομεία μας με 350.000 ευρώ.  Είμαστε υπερήφανοι για τη διάθεση των χρημάτων για τον κορωνοϊό, για ότι κάναμε και θα κάνουμε ως Περιφέρεια.».

Τέλος  απαντώντας σε ερώτηση για την υποστελέχωση  των υπηρεσιών της Περιφέρειας,  σημείωσε  ότι υπάρχει γενικότερη υποστελέχωση όλων των υπηρεσιών του Δημοσίου, ωστόσο οι  Υπηρεσίες της ΠΕ Χίου λειτουργούν  καλά

«Αυτή η Περιφερειακή Αρχή, αφ’ ότου ανέλαβε έχει αντιμετωπίσει: Μεταναστευτικό, Κορωνοϊό, Οικονομική κρίση, το Σεισμό της Σάμου. Κοιτάμε μακριά, κοιτάμε ψηλά και θα πετύχουμε σε όλα», υπογράμμισε με αισιοδοξία κλείνοντας τη συνέντευξη.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.