Επίσκεψη του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Αλκιβιάδη Στεφανή στην Ικαρία Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023  

Ενημερωτικές επαφές που έθεσαν επί τάπητος αιτήματα ουσίας είχε κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας παραμονής του στην Ικαρία ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αλκιβιάδης Στεφανής.

Στον Εύδηλο, το Καραβόσταμο, τον Κάμπο, το Αυλάκι, το Γιαλισκάρι, τον Αρμενιστή και το Καρκινάγρι, στον Άγιο Πολύκαρπο και τις Ράχες όπου η ζωή κυλά αλλιώς, οι άνθρωποι με τους οποίους συναντήθηκε, μόνο αλήθειες είχαν να πουν, αλήθειες για τη «νησιωτικότητα», τις βιοτικές ανάγκες και τις υποδομές που απαιτούνται για να ζει καλά ένας κάτοικος νησιού.

«Η διαχείριση των κομβικών ζητημάτων που βελτιώνουν καθημερινά και επαρκώς τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων των νησιών μας, είναι το βασικό μέλημα αλλά και το σημείο αιχμής της διοίκησης που στοχεύουμε να ασκήσουμε» επισήμανε ο Υπ. Περιφερειάρχης διατηρώντας τη βασική του θέση να μην μοιράζει υποσχέσεις αλλά να καταγράφει και να ιεραρχεί προβλήματα.

Από το Καραβόσταμο όπου και συναντήθηκε με εκπροσώπους του τοπικού συμβουλίου και κατοίκους του χωριού, επισκέφθηκε στη συνέχεια το Κέντρο Υγείας Ευδήλου και το Λιμενικό Σταθμό, περιηγήθηκε στα καταστήματα της περιοχής και συνομίλησε με επαγγελματίες αλλά και επισκέπτες και συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Αθλητικού Συλλόγου «Ηρακλής» Ικαρίας.

«Η ενασχόληση με τον αθλητισμό δεν χτίζει μόνο το σώμα μας. Θωρακίζει την ψυχή μας και μας οδηγεί στην αγαστή συνεργασία, στη συνύπαρξη μέσα σε μια κοινωνική ομάδα, αλλά και στον συναγωνισμό, που αποτελεί κίνητρο αυτοβελτίωσης…» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφανής.

Οι ενημερωτικές επαφές του Υπ. Περιφερειάρχη συνεχίστηκαν στον Κάμπο, το Αυλάκι, το χιλιοτραγουδισμένο Γιαλισκάρι, τον Αρμενιστή, το Καρκινάγρι και τον Άγιο Πολύκαρπο, όπου και συναντήθηκε με αντιπροσωπία του ιδιαιτέρως ενεργού Συλλόγου Μελισσοκόμων. Η δεύτερη ημέρα των επαφών του έκλεισε με τις ονομαστές Ράχες Ικαρίας, εκεί που όπως είπε χαρακτηριστικά «η στάση και άποψη για τη ζωή, ακολουθούν έναν ρυθμό, συμβατό με την αντίληψη για το τι μας αξίζει να ζούμε στα νησιά μας…»

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.