Επίτροπος Γιόχανσον: Η Ελλάδα έχει μηχανισμό για την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων

 

Απάντηση σε ερώτηση εις βάρος της χώρας μας, από Σοσιαλδημοκράτες και Αριστερά στην Ευρωβουλή, για την προστασία των συνόρων

 

Σχόλιο Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου: «Να ξεκαθαρίσει ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αν επιμένουν στην πολιτική των ανοικτών συνόρων, όπως βιώσαμε την περίοδο 2015-19»

 

Η Ευρωπαία Επίτροπος Ylva Johansson, σε απάντηση ερώτησης, ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα, έπειτα από συζητήσεις με την Επιτροπή, προχώρησε στην σύσταση θέσης Υπεύθυνου Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και τόνισε πως η Ελλάδα διερεύνησε περιστατικά, όπου κρίθηκε απαραίτητο. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα 2021-2027 του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης το οποίο διαθέτει 24% των συνολικών κονδυλίων, για μέτρα που προωθούν τη νόμιμη μετανάστευση, την ένταξη και την κοινωνική ενσωμάτωση πολιτών τρίτων χωρών.

 

Σημειώνεται πως η απάντηση της κυρίας Johansson δόθηκε στις 21/03. Είχε προηγηθεί η διοργάνωση της 2ης Διάσκεψης για την Διαχείριση των Εξωτερικών Συνόρων, στην Αθήνα, όπου και 15 χώρες της ΕΕ υπέγραψαν την Κοινή Δήλωση στην οποία επεσήμαναν τη σημασία της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων και της καταπολέμησης της παράνομης μετανάστευσης.

 

Η ερώτηση δόθηκε ως απάντηση σε επίθεση προς την Ελλάδα, για το θέμα της προστασίας των συνόρων που εξαπέλυσαν Ευρωβουλευτές των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών(S&D), των Πρασίνων(Verts/ALE) και των Αριστερών (The Left), στις οποίες ανήκουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.