Επεισόδια στον αγώνα Κανάρη – Ατρομήτου, στα Νένητα

 

Επεισοδιακός ήταν ο αγώνας  Κανάρη – Ατρομήτου την Κυριακή 22 Ιανουαρίου που διεξήχθη στο γήπεδο των Νενήτων.

Ο αγώνας έληξε τελικά ισόπαλος 1-1 με γκολ του Κουφούδη στο 35΄ και του Σπάθη στο 87΄ .

Το ματς είχε από την αρχή πολλά νεύρα και εντάσεις ενώ δεν έλειψαν και οι συρράξεις μεταξύ παικτών αλλά και αρκετές αποβολές.

Πρώτος αποβλήθηκε ο προπονητής του Κανάρη  Μανώλης Παπαδόπουλος στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και στην συνέχεια ακολούθησαν  οι Σεκ, Σωτηράκης, Θεοδωρακόπουλος, Καρίβαλης και Τζούμας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την αποβολή του Σενεγαλέζου παίκτη του Ατρομήτου, Μουσταφά Σεκ προκάλεσε μία  άσεμνη χειρονομία που έκανε σε παίκτη των αντιπάλων ο οποίος,  σύμφωνα με τον προπονητή του Ατρομήτου Μίμη Γιοβανάκη, έκανε κάποιο  σχόλιο για το χρώμα του ενώ από την κερκίδα, ο Σεκ, δέχονταν από ώρα τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς.

Η ομάδα του Ατρομήτου εξέφρασε την πικρία της για τον αγώνα δημοσιεύοντας στο facebook  τα παρακάτω:

«Κανάρης- Ατρόμητος 1-1

Και ένα ακυρωμένο γκολ του Ατρομήτου, του Σεκ.

Και δυο πέναλτι υπέρ μας που δε μας δόθηκαν στο Σεκ.

Δυστυχώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Και μια πλούσια συλλογή κίτρινων και κόκκινων καρτών…. κάποιες από τις οποίες    μάς δόθηκαν μετά από παρακίνηση του παρατηρητή αγώνα…. ο οποίος τυγχάνει και ο ίδιος κάτοικος Νενήτων … και ο οποίος δεν άκουγε ( προφανώς τους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς κάποιων από τους συγχωριανούς του φιλάθλους και αθλητές των γηπεδούχων προς τον αθλητή μας Μουσταφά Σεκ.

Ο Μουσταφά βέβαια πήρε την κόκκινη επειδή εν βρασμώ ψυχής έκανε μια άσεμνη χειρονομία, που εννοείται δεν δικαιολογούμε….

Ο καθένας όμως θα αντιδρούσε δεχόμενος ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς.

Ο Ατρόμητος όμως είναι εδώ! ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ και συνεχίζουμε όπως ξέρουμε…! »

 

(Να σημειωθεί ότι ο παρατηρητής του αγώνα ήταν ο κος Βασίλης Μυριαγκός και διαιτητές οι κ.κ. Πετρίδης Γ., Γιόμελος Δ. και Βλαχογιάννη Κ.)

 

Η απάντηση ήρθε από το Δ.Σ. του ΑΠΟ Κανάρη Νενήτων με μια «επίθεση φιλίας και κατανόησης» προς «το αδελφό σωματείο του Αγίου Γεωργίου».

«Το Δ.Σ του ΑΠΟ Κανάρη Νενήτων συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Δευτέρα λόγω της πρωτοφανούς σε σοβαρότητα κατηγορίας που διατυπώθηκε για ρατσιστική συμπεριφορά φιλάθλου της ομάδας. Παρότι το γεγονός δεν υπέπεσε στην αντίληψη των μελών του διοικητικού συμβουλίου, καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε πράξη που έχει ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Είναι δεδομένο ότι η ίδια η ομάδα αλλά και γενικότερα η τοπική κοινωνία των Νενήτων διαπνέεται από δημοκρατικά και αλληλέγγυα συναισθήματα που τα απέδειξε στην πρόσφατη προσφυγική κρίση. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση στον ποδοσφαιριστή που δέχθηκε αυτές τις προσβολές και δηλώνουμε ότι αν και δεν ήταν μέσα στο γήπεδο αλλά εκτός, ο απαράδεκτος φίλαθλος, θα κάνουμε ότι μπορούμε να μάθουμε ποιος ήταν ο υβριστής και θα του απαγορευτεί δια βίου η συμμετοχή στους αγώνες της ομάδας. Εκφράζουμε την ολόψυχη συμπάθεια στον ποδοσφαιριστή που έγινε αποδέκτης της απαράδεκτης συμπεριφοράς αλλά και στο αδελφό σωματείο του Αγίου Γεωργίου.»

Λευκή κάρτα λοιπόν, στο Δ.Σ. του Κανάρη !

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.