ΕΠΙΘΕΣΗ Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Επίθεση στην Τουρκία που «δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει τις ναυτικές τραγωδίες σε Λέσβο και Κύθηρα» έκανε ο υπουργός Νότης Μηταράκης. Στο στόχαστρο έθεσε όμως και Έλληνες δημοσιογράφους της Αριστεράς, όπως είπε, με αφορμή τις κατηγορίες που δέχθηκε για τη δημοσιοποίηση βίντεο.

 

Για τα ναυάγια με τους νεκρούς σε Κύθηρα και Λέσβο, αλλά και για το βίντεο που δημοσιοποίησε την (Τετάρτη), στο οποίο το τουρκικό λιμενικό χτυπά μετανάστες, τοποθετήθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Ο κύριος Μηταράκης μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, τονίζοντας πως οι τουρκικές Αρχές δεν έκαναν καμία προσπάθεια για να αποτρέψουν τις δυο ναυτικές τραγωδίες ενώ τόνισε πως η χώρα μας δεν έχει μόνο απέναντί της την Τουρκία αλλά και την ευρωπαϊκή Αριστερά και Έλληνες δημοσιογράφους, οι οποίοι καταφέρονται κατά της χώρας τους.

«Έκανα έκκληση στην Τουρκία. Το Λιμενικό με ενημέρωσε πως βλέπει και άλλες βάρκες να προσπαθούν να έρθουν στην Ελλάδα με τον καιρό να είναι άσχημος, υπάρχουν άνεμοι 7 μποφόρ. Έχω επικοινωνήσει με την τουρκική κυβέρνηση για το ζήτημα. Με ενημέρωσαν οι τουρκικές Αρχές πως έχουν καταγράψει το αίτημά μας», σχολίασε για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στο Αιγαίο ο Νότης Μηταράκης.

Δημοσιογράφοι της Αριστεράς καταφέρονται κατά της χώρας τους

Σχετικά με τις επικρίσεις που δέχθηκε για το βίντεο που δημοσίευσε, στο οποίο φαίνεται η τουρκική ακτοφυλακή να χτυπάει μετανάστες ο κ. Μηταράκης τόνισε:

«Επειδή είπατε για το βίντεο, δεν είπαμε πως είναι σημερινό. Κανείς δεν αμφισβήτησε πως είναι πραγματικό. Αντί να έχουμε αντίδραση από την τουρκική πλευρά, είχαμε από Έλληνες δημοσιογράφους της Αριστεράς οι οποίοι καταφέρονται κατά της ίδιας τους της χώρας. Έχουμε το μέτωπο απέναντι μας, την Τουρκία, έχουμε και την ευρωπαϊκή αριστερά που θέλει να ζήσουμε ξανά την πολιτική των ανοιχτών συνόρων του 2015 και να έχουμε Μόρια και Ειδομένη. Αυτό δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί ξανά».

Σημειώνεται ότι ο ανταποκριτής του Spiegel Γιώργος Χρηστίδης και ο Ιάσωνας Αποστολόπουλος, διασώστης στο ιστιοφόρο Αlex, κατηγόρησαν τον κύριο Μηταράκη ότι δημοσίευσε γνήσιο βίντεο αλλά του 2019 στο οποίο το τουρκικό λιμενικό με απάνθρωπο και βίαιο τρόπο προσπαθεί όχι να στείλει μετανάστες προς την Ελλάδα, αλλά να τους γυρίσει στην Τουρκία.

πηγή: tovima.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.