ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ … ΤΕΜΕΝΑΔΕΣ!

Γράφει ο Ν. Γεωργούλης

Απ’ το βεβαρυμμένο πρόγραμμα επαφών της Επιτρόπου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ylva Yohansson πιο αποκαλυπτική υπήρξε η συνάντηση της με τον επικεφαλής της Ελληνικής διπλωματίας, Νικ. Δένδια.

Κατά τη διάρκεια της ξεβρακώθηκε η κυβερνητική πολιτική έναντι της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε. – Τουρκίας. Η χώρα μας επισήμως δεν θέτει το παραμικρό ζήτημα αναθεώρησης της, ούτε καν στο σκέλος άρσης του γεωγραφικού περιορισμού, γενεσιουργού αιτίας της συσσώρευσης μεταναστευτικών πληθυσμών στα νησιά μας. Αντιθέτως, ζητά η εφαρμογή της να καλύπτει και τον Έβρο!

Εξαπάτηση των νησιωτών, κατακρεούργηση κάθε προεκλογικής δέσμευσης. Η χώρα συντονισμένα, με τον πρωθυπουργό να ζητά την κατασκευή μόνιμων δομών στα νησιά, τον υπουργό Εξωτερικών να εκλιπαρεί για πλήρη εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης και τον υπουργό Μετανάστευσης ιδανικό εκτελεστικό όργανο, παραδίδει τον εθνικά ευαίσθητο ακριτικό νησιωτικό χώρο σε σχεδιασμούς με απρόβλεπτες μελλοντικές συνέπειες.

Για τη γείτονα χώρα, αποδέχεται ο Νικ. Δένδιας, το μεταναστευτικό αποτελεί ένα ακόμα εργαλείο στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής. Κάπου εδώ, περιμένουμε όλοι την επίθεση.

«Έγινε ιδιαίτερη αναφορά ότι η Τουρκία δεν δέχεται επιστροφές από την Ελλάδα, όπως προβλέπεται στην Κοινή Δήλωση», διαβάζουμε ως συνέχεια στα ρεπορτάζ της συνάντησης. Πρόωρη εξάντληση των μπαρουτόβολων και στροφή πολιτικής στους τεμενάδες. Με παρακάλια ζητάμε απ’ την Τουρκία να εφαρμόσει σήμερα, όσα η Ν.Δ. προεκλογικά καταδίκαζε.

Έχει κανείς ψευδαισθήσεις για το επίπεδο των διαπραγματεύσεων τους στο Σύμφωνο Μετανάστευσης;

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.