Επιρρίπτει ευθύνες η ΠΟΕΠΛΣ στο Λιμενικό Σώμα Χίου για την εκμετάλλευση των εργαζομένων

Κλιμάκιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος προέβη σε ενημερωτικές επισκέψεις στις λιμενικές αρχές της Χίου και σημείωσε τα κωλύματα των μελών του λιμενικού σώματος αναφορικά με την επαγγελματική τους καθημερινότητα. Έτσι, εξέδωσε ανακοίνωση που παραθέτει τα εξαντλητικά καθήκοντά τους ενώ ταυτόχρονα επιρρίπτει τις ευθύνες στο Λιμενικό Σώμα Χίου:

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΠΟΕΠΛΣ έχει ως εξής:

Στο πλαίσιο των ενημερωτικών επισκέψεων της ΠΟΕΠΛΣ σε λιμενικές αρχές, κλιμάκιο της Ομοσπονδίας μας βρέθηκε στην Χίο.

Η Ομοσπονδία μας, από κοινού με το προεδρείο της ΕΠΛΣ Χίου-Σάμου,  ενημέρωσε τους συναδέλφους για όλα τα τρέχοντα ζητήματα και κατέγραψε τα προβλήματα, που τους απασχολούν.

Συγκεκριμένα καταγράφηκαν:

  • Nυχτερινές περιπολίες, οι οποίες ξεπερνούν τις 12 ώρες, εξαντλώντας κυβερνήτες και πληρώματα, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο το πλήρωμα, όσο και την ασφάλεια των επιχειρήσεων.
  • Αφόρητη πίεση στα πληρώματα των πλωτών να περιπολούν ακόμη και σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
  • Εντολές από προϊσταμένους λιμενικών αρχών για αλλαγές σε θέσεις ευθύνης (κυβερνήτης, μηχανικός).
  • Σύνθεση τετραμελών πληρωμάτων, μειώνοντας τις επιχειρησιακές δυνατότητες.
  • Σε αρκετές περιπτώσεις η συμπεριφορά προϊσταμένων λιμενικών αρχών όχι μόνο δεν συνάδει με την νοοτροπία του Σώματος αλλά κλονίζει το ηθικό των συναδέλφων μας.
  • Προβληματική αξιοποίηση προσωπικού και ιδιαίτερα ανώτερων αξιωματικών.
  • Λιμενικοί σταθμοί καλούνται να επανδρώσουν πλωτά μέσα, την στιγμή που υπολείπονται κατά 50% της οργανικής τους σύνθεσης.
  • Κλιμάκια ειδικών αποστολών στο 50% της σύνθεσής τους.
  • Απαρχαιωμένα χερσαία μέσα.

Επιπρόσθετα:

  • Το ύψος της ημερήσιας αποζημίωσης περιπολιών (πλεύσιμα) παραμένει στο ίδιο ύψος εδώ και δύο δεκαετίες. Και ενώ η ΠΟΕΠΛΣ σε κάθε θεσμική συνάντηση ζητά την επαναπροώθηση της ΚΥΑ στο ΥΠΟΙΚ για τον καθορισμό του ποσού, των δικαιολογητικών και των προϋποθέσεων καταβολής της ημερήσιας αποζημίωσης στα πληρώματα των περιπολικών, ναυαγοσωστικών και αντιρρυπαντικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛΑΚΤ (πλεύσιμα), η πολιτική και φυσική μας ηγεσία αδιαφορεί.
  • Καμία, επίσης, πρωτοβουλία δεν έχει πραγματοποιηθεί από τους αρμόδιους στο αίτημά μας για την χορήγηση ειδικής αποζημίωσης στους υπηρετούντες στις νησιωτικές λιμενικές αρχές της χώρας, οι οποίες αντιμετωπίζουν το μεταναστευτικό φαινόμενο.
  • Ομοίως καμία πρόοδος δεν παρατηρείται στο πρόβλημα της στέγασης.
  • Την ίδια στιγμή, παραμένουν εγκλωβισμένοι συνάδελφοί μας, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο παραμονής ενώ όσοι έχουν μετακινηθεί με απόσπαση, κατόπιν αναφοράς τους, συνεχίζουν να εμφανίζονται στην οργανική δύναμη των λιμενικών αρχών.

Τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛΑΚΤ, που υπηρετούν στις λιμενικές αρχές Χίου έχουν επιδείξει διαχρονικά ανιδιοτέλεια, εκτελούν στο ακέραιο την αποστολή τους και αναμένουν να αναγνωριστεί το έργο και η προσφορά τους

Η Ομοσπονδία μας, το επόμενο χρονικό διάστημα θα προγραμματίσει επισκέψεις σε λιμενικές αρχές πρώτης γραμμής, προκειμένου να αναδείξει τα προβλήματα και να απαιτήσει την επίλυσή τους από τους αρμόδιους.

Σε κάθε περίπτωση, ως θεσμικοί εκπρόσωποι των συναδέλφων μας, που σηκώνουν εδώ και χρόνια το βάρος του μεταναστευτικού φαινομένου και όχι μόνο, δεν μπορούμε να ανεχθούμε απαξιωτικές συμπεριφορές και οφείλουν όλοι να γνωρίζουν ότι δεν θα μείνουμε απαθείς.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.