ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ προς ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ (Δήμου και ΔΕΗ) !!! Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου

Η ανωτέρω οδός είναι η Ριζαρείου (στο βόρειο τμήμα της). Εδώ, η οικογένεια Ιωάννη Γ. Χωρέμη διέθεσε ικανή έκταση γης στον Δήμο Χίου (κατόπιν παρακλήσεως του τότε Δημάρχου Μάρκου Μεννή), προκειμένου να κατασκευαστεί πεζοδρόμιο, το έτος 2005. Έκτοτε, όχι μόνο δεν κατασκευάστηκε πεζοδρόμιο, αλλά η παραχώρηση γης επί του δρόμου κατέστη άτυπα χώρος στάθμευσης οχημάτων. Μάλιστα, επειδή ακριβώς σταθμεύουν οχήματα και επί της αντίπερα πλευράς, σήμερα δεν είναι δυνατόν να διέλθει ούτε ένα μεγάλο αυτοκίνητο, ενώ ο δρόμος παραμένει διπλής κατεύθυνσης. Άραγε, τι άλλο πρέπει να δουν οι αρμόδιοι, ώστε να απαγορευτεί η στάθμευση από την δεξιά (δυτική) πλευρά του δρόμου (υπόψιν εισέτι λίαν χορταριασμένη…). Η ανωτέρω φωτογραφία είναι ενδεικτική, αλλά και χαρακτηριστική (Παρασκευή 13.05.2022 και ώρα 09.30΄ το πρωί). Αναμένουμε από την Επιτροπή Κυκλοφορίας του Δήμου να απαγορεύσει την στάθμευση από την δεξιά (δυτική) πλευρά και να προβεί σε τοποθέτηση επιγραφών που να δηλώνει απαγόρευση στάθμευσης και αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων που την παραβαίνουν.

 

Το ανωτέρω σημείο είναι η συμβολή των οδών Γεωργίου Χατζηφραγκούλη Ανδρεάδη και Εθνικής Αντιστάσεως (περιοχή Τρείς Μύλοι Βροντάδου). Εκεί έχουν παρατηρηθεί τουλάχιστον δέκα (10) τροχαία ατυχήματα, την τελευταία εικοσαετία, μάλιστα κάποια θανατηφόρα. Στους στύλους της ΔΕΗ -που φαίνονται- πάντοτε υπήρχε δημοτικός φωτισμός. Πρόσφατα, αντικαταστάθηκαν οι στύλοι με νεότερους, αλλά ο εργολάβος δεν τοποθέτησε το φωτιστικό σώμα που προυπήρχε, με αποτέλεσμα το επικίνδυνο αυτό σημείο να μην έχει φως τη νύκτα. Αναμένουμε από την ΔΕΗ να τοποθετήσει και πάλι το φωτιστικό σώμα, που ο Δήμος πληρώνει από τα δημοτικά τέλη για να έχουν φωτισμένους δρόμους οι συμπολίτες μας.

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.