Επισκέψεις ΥΦΕΘΑ Ν. Χαρδαλιά σε Σχηματισμούς, Μονάδες και Φυλάκια σε Λέσβο, Ψαρά, Παναγιά και Χίο (ΦΩΤΟ)

 

 

 

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022, επισκέψεις σε έδρες Σχηματισμών, Μονάδων και Επιτηρητικών Φυλακίων του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Ο κ. Χαρδαλιάς, ξεκίνησε τις σημερινές επισκέψεις από τη Λέσβο. Επισκέφθηκε το Στρατηγείο της 98 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής, το Επιτηρητικό Φυλάκιο «ΠΡΟΒΟΣΚΙΔΑΣ» και το Ναυτικό Παρατηρητήριο Αγριελιάς Λέσβου, όπου ενημερώθηκε από τις Διοικήσεις τους για την αποστολή, τα κύρια έργα και τις τρέχουσες δραστηριότητές τους. Επίσης, επισκέφθηκε την Κανονιοφόρο «ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ», που ναυλοχεί στο λιμάνι του νησιού. Κατά την επίσκεψη ξεναγήθηκε στα βασικά διαμερίσματα του πλοίου και συνομίλησε με το πλήρωμα.

Από το Ναυτικό Παρατηρητήριο Αγριελιάς Λέσβου, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, δήλωσε:

«Βρίσκομαι στο πέμπτο νησί, στον πέμπτο μου σταθμό αυτής της περιοδείας, σε δεκαοκτώ νησιά και μικρονήσους, κοντά στους Σχηματισμούς και τις Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων. Μόνο υπερηφάνεια και σεβασμός για το έργο των στελεχών μας.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι παραμένουμε ψύχραιμοι, παραμένουμε νηφάλιοι, παραμένουμε προσηλωμένοι στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας. Σε κάθε περίπτωση όμως, πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο, παραμένουν οι Ένοπλες Δυνάμεις μας έτοιμες, όποτε και εάν χρειαστεί, να υπερασπιστούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, να υπερασπιστούν το γαλάζιο της Πατρίδας μας, της Σημαίας μας, του ουρανού μας και του Αιγαίου μας».

Επόμενοι σταθμοί τα Ψαρά και η μικρονησίδα Παναγιά, όπου ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε τα ομώνυμα Επιτηρητικά Φυλάκια. Επίσης, στο πλαίσιο των επισκέψεών του στα δύο ακριτικά νησιά μας, συναντήθηκε με τους Δημάρχους της Ηρωικής Νήσου Ψαρών κ. Κωνσταντίνο Βρατσάνο και Οινουσσών κ. Γεώργιο Δανιήλ.

Στη Χίο, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε το Στρατηγείο της 96  Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής, όπου ενημερώθηκε για την ιστορία, την αποστολή, τα κύρια έργα και τις τρέχουσες επιχειρησιακές – εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Σχηματισμού. Είχε προηγηθεί επίσκεψη του κ. Χαρδαλιά στα Κλιμάκια επιφυλακής ελικοπτέρων του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας, στο αεροδρόμιο του νησιού, όπου συνομίλησε με τους χειριστές και το τεχνικό προσωπικό.

Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων Αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης.

πηγή:kranosgr

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.