Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Χίου προς τον Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τα ΕΛ.ΤΑ. της Βολισσού

 

Επιστολή απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος, προς τον Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερακκάκη και τον Δ/ντα Σύμβουλο ΕΛ.ΤΑ.Α.Ε., κ. Γεώργιο Κωνσταντακόπουλο, μέσω της οποίας ζητά να συνεχίσει να λειτουργεί το Γραφείο ΕΛ.ΤΑ. Βολισσού με τους όρους που λειτουργεί έως σήμερα και να διασφαλιστεί η συνέχιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Επικοινωνώ μαζί σας για το μείζον θέμα του γραφείου ΕΛ.ΤΑ. της Βολισσού στην ορεινή περιοχή της Βόρειας Χίου. Ο μόνιμος υπάλληλος θα συνταξιοδοτηθεί τον Μάιο του 2021. Αυτό σημαίνει κλείσιμο του υποκαταστήματος της Βολισσού. Η  αλληλογραφία  δεν θα πηγαίνει σε κάθε χωριό σε εβδομαδιαία βάση πλέον , αλλά σε δεκαπενθήμερη . Τα χωριά της Βορειοδυτικής Χίου είναι τουλάχιστον 20, με συνολική έκταση 90 χιλιομέτρων.  Οι συναλλαγές θα είναι πλέον αγροτικές, δηλαδή θα πληρώνονται από τον ταχυδρόμο οι ηλικιωμένοι συνταξιούχοι, και χειρόγραφες, για να πληρώσει κάποιος επιτόπου λογαριασμούς. Έτσι καταργείτε η μηχανογράφηση και  η αμεσότητα που μας προσφέρει η τεχνολογία. Δυστυχώς υπάρχει περιορισμός στα χρηματικά ποσά που μπορεί να μεταφέρει ο εκάστοτε ταχυδρομικός υπάλληλος, και έτσι κάποιοι θα πληρώνονται αρχές του μήνα και κάποιοι τελευταίοι. Τέλος την καλοκαιρινή σεζόν τα χωριά γεμίζουν από επισκέπτες και αυξάνονται οι ανάγκες μεταφορών και συναλλαγών.

Καθημερινά δίνουμε έναν μεγάλο αγώνα για τη διατήρηση του πληθυσμού στα χωριά του ακριτικού μας νησιού. Η υποβάθμιση υπηρεσιών λειτουργεί  αρνητικά και υπονομεύει αυτόν τον αγώνα. Παρακαλώ θερμά για το ενδιαφέρον και την παρέμβασή σας ώστε το Γραφείο ΕΛ.ΤΑ. Βολισσού να συνεχίσει να λειτουργεί με τους όρους που λειτουργεί έως σήμερα και να διασφαλιστεί η συνέχιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Είμαι βέβαιος ότι αντιλαμβάνεστε το εύλογο και το επείγον του αιτήματός μας και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων».

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Παντελής Μπουγδάνος

Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Χίου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.