Επιστολή Βρουλή για τα ΕΛΤΑ Καρδαμύλων

 

 

Μετά τον Γιάννη Μαλαφή, τον Κώστα Τριαντάφυλλο και τον Νότη Μηταράκη, σειρά είχε ο αντιπεριφερειάρχης  Παντελής Βρουλής να αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και στη Διοίκηση των ΕΛΤΑ.

Η επιστολή του αναφέρει:

«Με λύπη μου πληροφορήθηκα την πρόθεσή σας να κλείσει το υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στα Καρδάμυλα της Χίου, το οποίο εξυπηρετεί τη βορειοανατολική Χίο. Οι πολίτες και επαγγελματίες που εξυπηρετούνται εκεί μέχρι σήμερα βρίσκονται σε δικαιολογημένη αναστάτωση καθώς δε θα μπορούν πλέον να πραγματοποιούν τις καθημερινές πληρωμές και συναλλαγές τους. Τα ΕΛΤΑ επί σειρά ετών συνέβαλλαν ουσιαστικά στη διεκπεραίωση αιτημάτων των πολιτών και κάλυπταν ανάγκες αποστολής επιστολών, δεμάτων καθώς και πληρωμής λογαριασμών. Ταυτόχρονα, το κατάστημα εξυπηρετούσε τους επισκέπτες και τουρίστες της περιοχής και του νησιού, κυρίως τους θερινούς μήνες που αυξάνεται η επισκεψιμότητα. Το ταχυδρομείο είναι σημείο αναφοράς, κυρίως ηλικιωμένων και η πιθανή αναστολή λειτουργίας του θα παρακαλέσει ανυπολόγιστες συνέπειες δεδομένης της ελλιπούς δημόσιας συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης με το κέντρο του νησιού, της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης, ενώ ταυτόχρονα θα υποβαθμίσει την περιοχή και θα οδηγήσει σε οικονομικό μαρασμό τόσο της ίδιας όσο και των δυσπρόσιτων χωρίων που βρίσκονται περιμετρικά της και εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο υποκατάστημα. Την ίδια ώρα, το κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ στη Χίο θα επιβαρυνθεί πλέον και με την εξυπηρέτηση νέων περιοχών. Το κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛΤΑ στα Καρδάμυλα της Χίου μας βρίσκει παντελώς αντίθετους καθώς με επίγνωση ευθύνης και σεβασμό στους συμπολίτες μας ευελπιστούμε και αποσκοπούμε σε ένα λειτουργικό δίκτυο καταστημάτων που αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες και εξυπηρετεί απόλυτα τους κατοίκους της ακριτικής μας περιοχής»

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.