Επιστολή Δημάρχου Χίου προς την Υπουργό Παιδείας για τα ΕΠΑ.Λ.

Ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης απέστειλε την παρακάτω επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως προκειμένου να υποστηρίξει το αίτημα της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών του Περιφερειακού Τμήματος Βορείου Αιγαίου που αφορά στην έγκριση λειτουργίας ειδικοτήτων στα ΕΠΑ.Λ. της Χίου.
«Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,
Σας απευθύνω τη παρούσα επιστολή προκειμένου να ενώσω τη φωνή μου με το αίτημα της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών του Περιφερειακού Τμήματος Βορείου Αιγαίου που αφορά στην έγκριση λειτουργίας ειδικοτήτων στα ΕΠΑ.Λ. της Χίου. Ειδικότερα, ενημερώθηκα ότι μετά τη δημοσιοποίηση του ΦΕΚ 2545/16-6-21 τ.Β΄, με θέμα ‘Καθορισμός Τομέων και Ειδικοτήτων ανά Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) για το σχολικό έτος 2021-2022’, δεν εγκρίνονται για το σχολικό έτος 2021-2022 στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ) της Χίου οι παρακάτω ειδικότητες:

Στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Χίου:
• Τεχνικού Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων-Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου (Γ΄ τάξη) του Τομέα Μηχανολογίας.
Στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Χίου:
• Τεχνικού Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων-Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου (Γ΄τάξη) του Τομέα Μηχανολογίας.
• Βοηθών Νοσηλευτών του Τομέα Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας.
Ωστόσο, οι συγκεκριμένες ειδικότητες είναι μέγιστης σημασίας για το νησί μας και την ενδυνάμωση της τοπικής μας κοινωνίας, καθώς όπως έχει αναφερθεί και από την Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών η μη έγκριση τους θα περιορίσει σημαντικά τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές των μαθητών και θα οδηγήσει σε αύξηση της ανεργίας στο νησί της Χίου. Στη βάση όλων των παραπάνω, σας ζητώ κι εγώ ως Δήμαρχος Χίου να εγκρίνετε της ανωτέρω ειδικότητες στη Χίο και σε όλα τα υπόλοιπα νησιά, ανταποκρινόμενη σε αυτή τη σημαντική επιθυμία των τοπικών μας κοινωνιών.».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.