Επιστολή Κάρμαντζη στου Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης για το Φράγμα Κόρης Γεφύρι

Στην επιστολή του προς τον Υπουργό ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου αναφέρει:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Με την από 19/6/2018 (Α.Π. 1067) επιστολή μας προς την τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων εκφράζαμε την αγωνία μας για την τύχη του έργου Φράγμα Κόρης Γεφύρι στη Χίο. Μάλιστα ζητούσαμε τη διενέργεια επείγουσας τεχνικής σύσκεψης με τη συμμετοχή μας ως επιβλέπουσα υπηρεσία προκειμένου να συναποφασιστούν τα απαραίτητα επόμενα βήματα. Δυστυχώς αυτή η αναγκαία σύσκεψη ουδέποτε πραγματοποιήθηκε παρά το αίτημα μας, ούτε είχαμε επίσημη ενημέρωση σχετικά.

Επανέρχομαι στο θέμα μετά την παρέλευση 8 και πλέον μηνών και ενώ το έργο βρίσκεται σε καθεστώς διακοπής εργασιών και ζητώ ενημέρωση για τα εξής:

  1. Ποιες ήταν οι ενέργειες από πλευράς πολιτικής ηγεσίας και υπηρεσιών του Υπ.Α.Α.Τ από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα μετά και από την ολοκλήρωση της Έκθεσης του Τεχνικού Συμβούλου.
  2. Ποιες ενέργειες προγραμματίζονται για τη διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους.
  3. Ποια είναι τα επόμενα βήματα με στόχο την ολοκλήρωση του έργου.

Υπογραμμίζω ότι πρωταρχική μας αγωνία και μέλημα είναι η ολοκλήρωση του έργου με τρόπο ασφαλή και λειτουργικό. Η τοπική κοινωνία του νησιού μας απαιτεί εξηγήσεις που δεν έχουν δοθεί μέχρι στιγμής. Κάθε περαιτέρω καθυστέρηση ή χρονοτριβή μεγαλώνει την ανησυχία ολόκληρης της κοινής γνώμης της Χίου για την τύχη του έργου».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.