Επιστολή παραίτησης Σταυρού Τάσσου επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου

 

Προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου,

Κύριε Πρόεδρε,

Η επιθετικότητα της κυβέρνησης της Τουρκίας και της αστικής τάξης της, που έχει περάσει σε μια νέα φάση κλιμάκωσης, καθώς και η ένταση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, δημιουργούν αυξημένες υποχρεώσεις για μένα, ως Προέδρου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), που είναι μέλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ).

Οι υποχρεώσεις αυτές δεν μου επιτρέπουν, δυστυχώς, να ανταποκρίνομαι, όσο επιβάλλεται και επιθυμώ και στις υποχρεώσεις μου ως περιφερειακού Συμβούλου και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Βόρειο Αιγαίο.

Για το λόγο αυτό υποβάλλω την παραίτηση μου από τη θέση του περιφερειακού Συμβούλου.

Η παραίτηση μου δεν σημαίνει ότι θα σταματήσω να ενδιαφέρομαι και να αναδεικνύω τα μεγάλα προβλήματα των κατοίκων των νησιών μας και να αγωνίζομαι για την επίλυση τους.

Σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω και από τη θέση του Πρόεδρου της ΕΕΔΥΕ, να προβάλω τις διεκδικήσεις των νησιωτών για την ικανοποίηση των αναγκών τους, για αξιοπρεπή ζωή, υγεία, ειρήνη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για τα δικαιώματα των νησιωτών για να μην πληρώσουν ξανά την κρίση, να σταματήσουν τα νησιά να είναι στρατόπεδα εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών, για την προστασία της υγείας των νησιωτών και επισκεπτών σε αυτά.

Ιδιαίτερα για τα νησιά μας, ζωτικής κυριολεκτικά σημασίας είναι ο αγώνας για την αντιμετώπιση των κινδύνων που εγκυμονούν τα σχέδια ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ, για συνεκμετάλλευση και συνδιαχείριση του Αιγαίου, καθώς και η μη αναγνώριση συνόρων στο Αιγαίο από μέρους τους.

Σ’ αυτόν τον αγώνα, για τη διασφάλιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, έξω από λυκοσυμμαχίες, καλώ το Περιφερειακό Συμβούλιο να συναντηθούμε.

Με τιμή

Σταύρος Τάσσος,

Περιφερειακός Σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Βορείου Αιγαίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.