Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Χίου για την υποβάθμιση των υπηρεσιών των ΕΛ.ΤΑ. στα Καρδάμυλα

Επιστολή απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών αλλά και προς τον Δ/ντα Σύμβουλο ΕΛ.ΤΑ. Α.Ε με κύριο θέμα την υποβάθμιση του Γραφείου ΕΛ.ΤΑ. στα Καρδάμυλα της Χίου

Στην επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου αναφέρει:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Επικοινωνώ μαζί σας για το μείζον για την ακριτική μας περιοχή θέμα της υποβάθμισης του Γραφείου ΕΛ.ΤΑ. στα Καρδάμυλα της Χίου.

Συγκεκριμένα από τις 31/1/2020 με τη λήξη της σύμβασης της μιας (εκ των δυο) υπηρετούσας υπαλλήλου το προσωπικό θα μειωθεί κατά 50% και θα είναι αδύνατο να εξυπηρετήσει τα Καρδάμυλα και το σύνολο των 11 περιφερειακών οικισμών της Βορειοανατολικής Χίου.

Επισημαίνω ότι πρόκειται για περιοχή ιδιαίτερα δυσπρόσιτη, υπάρχει μεγάλος αριθμός ηλικιωμένων συμπολιτών μας, οι οποίοι είναι εξαιρετικά δύσκολο να μετακινηθούν, ή δεν έχουν γνώση και πρόσβαση σε ΑΤΜ.  Η αδυναμία ουσιαστικά διανομής και προσφοράς ταχυδρομικών υπηρεσιών θα είναι πλήγμα και θα συμβάλει στην ερήμωση των χωριών της Β.Α. Χίου.

κ. Υπουργέ

Καθημερινά δίνουμε έναν μεγάλο αγώνα για τη διατήρηση του πληθυσμού στα χωριά του ακριτικού μας νησιού. Η υποβάθμιση υπηρεσιών λειτουργεί αρνητικά και υπονομεύει αυτόν των αγώνα. Παρακαλώ θερμά για το ενδιαφέρον και την παρέμβασή σας ώστε το Γραφείο ΕΛ.ΤΑ. Καρδαμύλων να συνεχίσει να λειτουργεί με τους όρους που λειτουργεί έως σήμερα και να διασφαλιστεί η συνέχιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Είμαι βέβαιος ότι αντιλαμβάνεστε το εύλογο και το επείγον του αιτήματός μας και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.