Επιστολή “13” επιχειρηματιών εστίασης με προτάσεις για δημιουργία ενός ισχυρού Συλλόγου

  • Έναν ισχυρό Σύλλογο που θα έχει το κύρος και την εμβέλεια που του αρμόζει, επιθυμούν οι 13 επιχειρηματίες εστίασης που υπογράφουν την ανοικτή επιστολή που απέστειλαν στα ΜΜΕ με αφορμή την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης, στο Σωματείο Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Χίου, την περασμένη Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022, αφού σε αυτή προσήλθαν μόλις 20 άτομα.

Η συγκεκριμένη εκλογοαπολιγιστική Γ.Σ. μάλιστα, ήρθε ως αποτέλεσμα των παράτυπων διαδικασιών που ακολουθήθηκαν στις εκλογές (στις οποίες μετείχαν 126 μέλη), από τις οποίες προέκυψε αποτέλεσμα το οποίο στην πράξη θεωρείται μη νόμιμο.

Αναλυτικά η επιστολή των “13” αναφέρει:

Μήνες τώρα το Σωματείο Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος δεν έχει υπόσταση. Η θητεία της παρελθούσας διοίκησης του έληξε και η εκλογική διαδικασία που οδήγησε 126 μέλη (;) στις κάλπες εξαιτίας σωρείας παρατυπιών δεν απέδωσε τη νόμιμη συνέχειά της. Το σωματείο σήμερα είναι ακέφαλο σε μια περίοδο που η συλλογική έκφραση των επιχειρήσεών μας φαντάζει πιο αναγκαία από ποτέ. Ο πρώην πρόεδρός του, αναγνωρίζοντας μια από τις ακρογωνιαίες παραλείψεις της προηγούμενης διαδικασίας, συγκάλεσε την Τετάρτη 16 Μαρτίου γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση. Η εικόνα της απογοητευτική. Η προσέλευση μικρή, γύρω στους 20 μετέχοντες, στην πλειοψηφία τους ιδιοκτήτες καταστημάτων της προκυμαίας. Ευνόητο η ελεύθερη συζήτηση που ακολούθησε, μετά τη διαπίστωση της μη συγκρότησης απαρτίας, να κινηθεί σε συζήτηση για το ωράριο των bar, τις καταγγελίες που υφίστανται και το πόσο θα πρέπει να αυξηθεί η τιμή του ποτού ή της φιάλης, κάνοντας όλους εμάς τους υπόλοιπους να αναρωτηθούμε αν το σωματείο εκφράζει και εμάς και τις αγωνίες μας ή έχει μετατραπεί σε σωματείο ιδιοκτητών μόνο ενός κλάδου καταστημάτων της προκυμαίας. Κερασάκι στην τούρτα η επιβολή του ύφους προσώπου που δεν έχει ιδιότητα ιδιοκτήτη καταστήματος, συνεπώς δεν θα έπρεπε καν να παρίσταται. Για να μην υπάρχει η παραμικρή παρανόηση. Με την παρέμβαση αυτή δεν επιχειρείται διαίρεση του κλάδου στα καταστήματα  διασκέδασης της προκυμαίας και όλους τους υπόλοιπους. Το πρόβλημα του ενός οφείλει να είναι και πρόβλημα του άλλου. Κρίνοντας, όμως, ότι αυτή την περίοδο προέχει η συγκρότηση ενός σωματείου που θα απηχεί τις αγωνίες του συνόλου του κόσμου της εστίασης, κάθε ιδιαίτερου κλάδου της, από το πιο βόρειο ως το πιο νότιο σημείο του νησιού, ώστε η παρεμβατική του ικανότητα να είναι αντίστοιχη του μεριδίου που κατέχει σήμερα στην τοπική οικονομία, καλούμε την πρώην διοίκηση στην αυριανή (στις 18:00) επαναληπτική γενική συνέλευση, όπως συμφωνήθηκε την Τετάρτη, να τηρήσει όσα η νομοθεσία ορίζει, προκειμένου να οδηγηθούμε σε μια σύντομη εκλογική διαδικασία και την επανασυγκρότηση του σωματείου.

Πιο συγκεκριμένα:

Να διασφαλιστεί πως όσοι μετάσχουν στην επαναληπτική γενική συνέλευση διαθέτουν την ιδιότητα μέλους, όπως είναι προαπαιτούμενο από το καταστατικό. 2. Να κατατεθούν προς έγκριση γραπτώς ο απολογισμός δράσης από τον πρώην πρόεδρο του σωματείου και ο οικονομικός απολογισμός από τον πρώην ταμία του, προκειμένου τα μέλη να γνωρίζουν και να αξιολογήσουν τι έχει παράξει ως έργο το σωματείο και ποια σήμερα η οικονομική θέση του. 3. Εκλογή εφορευτικής επιτροπής που θα αναλάβει να οδηγήσει με αξιοπιστία σε εκλογές το σωματείο. Βασική της μέριμνα η εξ αρχής συγκρότηση μητρώου μελών, βάση του οποίου θα διεξαχθούν οι επικείμενες εκλογές, καθώς, όπως όλοι αποδέχονται, η απόφαση ως μητρώο μελών να θεωρηθούν όσοι συμμετείχαν στην προηγούμενη άκυρη εκλογική διαδικασία ενδέχεται να οδηγήσει σε νέες αμφισβητήσεις και περιπέτειες το σωματείο.

Ζητούμε, τέλος, από τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Χίου να ενεργοποιήσει τον υπηρεσιακό του μηχανισμό στην κατεύθυνση ενημέρωσης όλων των μελών του – ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για τον ορισμό της νέας γενικής συνέλευσης.

Βούλησή μας είναι το Σωματείο Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Χίου να επανακτήσει το κύρος του και την εμβέλειά του. Για να συμβεί τούτο επιβάλλεται ο ρόλος του να αγγίζει κάθε μέλος του και όχι αποκλειστικά τα υπαρκτά ζητήματα μιας στενής γεωγραφικά ζώνης της πόλης της Χίου. Είναι ευκαιρία με καλή διάθεση από όλους να γίνει μια νέα αρχή ενότητας και προοπτικής.

Ζαννής Ζαννίκος, ιδιοκτήτης «Βερίκοκο»

Παντελής Μπαχάς, ιδιοκτήτης «Αγία Μαρκέλλα»

Γιώργος Μπενοβίας, ιδιοκτήτης «Αερικό»

Βασίλειος Παππάς, ιδιοκτήτης Agora Residence & café

Γιάννα Καρά, ιδιοκτήτρια «Κόκκινου Βράχου»

Δημήτρης Στρατάκης, ιδιοκτήτης «Αλάτι και πιπέρι»

Γιάννης Κώσταλος, ιδιοκτήτης εστιατορίου «Το Αστέρι»

Χρήστος Μαζαράκης, ιδιοκτήτης Overproof

Νικόλαος Γεωργούλης, ιδιοκτήτης «Μάκελου»

Νίκος Κοίλης, ιδιοκτήτης οβελιστήριο «πλατεία Μπου»

Γεώργιος Πάσσας, ιδιοκτήτης εστιατορίου «Πάσσας»

Σωτήρης Στρατάκης, ιδιοκτήτης «Το Ρούσσικο»

Νικόλαος Φύκαρης, ιδιοκτήτης αναψυκτηρίου «Δημοτικός Κήπος».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.