Επιτέλους μετά από οκτώ μήνες βγήκαν τα κέρατα από την Φιλίππου Πασπάτη! Κάλιο αργά παρά ποτέ! Μπράβο στους Υπευθύνους!

——–‐———————————————————-
Στις 2 Οκτωβρίου 2020 είχα βρεθεί αυτόπτης μάρτυρας στο πλεζόν που είδα να κάνει μία ωραία κυρία Μέσης ηλικίας στην οδό Φιλίππου Πασπάτη μπροστά στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου και παρά λίγο να στραπατσαριστεί εάν δεν έπεφτε πάνω στην τσάντα της που είχε κρεμάσει από τον ώμο της επειδή σκουντούφλησε πάνω στα (κέρατα) ή φωσφορίζοντα μάτια της γάτας όπως λέγονται που προεξέχουν πάνω από την άσφαλτο 3-4 πόντους και δυστυχώς όπου αλλού υπάρχουν οι πεζοί μικροί και μεγάλοι σκουντουφλούν!
Είχα γράψει και δημοσιεύσει τότε με τίτλο ” ή είμαι καντέμης… ή συμβαίνουν μπροστά μου για να τα προβάλλω!
ΘΥΜΑΜΑΙ ότι έτρεξε και σήκωσε την γυναίκα από την άσφαλτο ένας νεαρός πατέρας μέσα από το εκκλησάκι που μάθαινε στο παιδί του μπροστά στο εικόνισμα να κάνει τον σταυρό του και έλεγε μάλιστα ” το Άγιος ο Θεός Άγιος ισχυρός Άγιος αθάνατος ελέησον ημάς “.
Και είχα πει μέσα μου ευτυχώς ακόμη υπάρχουν γονείς με Ήθος και Ηθική αλλά και Χριστιανοί Ορθόδοξοι που μαθαίνουν και διδάσκουν με αρχές τα παιδιά τους.
Βέβαια σ αυτόν τον δρόμο υπάρχουν και πολλά άλλα στραβά και ανάποδα που πρέπει να φτιάξουν οι άρχοντες του τόπου μας όπως το στενό πεζοδρόμιο περίπου 30 πόντους που είναι και πανύψηλο και όταν περνούν τα αυτοκίνητα δεν είναι δυνατόν να σταθούν πάνω μεγάλης ηλικίας άνθρωποι για να μην τους παρασύρουν και τους σκοτώσουν τα αυτοκίνητα!
Πάντως βλέπω με μεγάλη μου χαρά και ικανοποίηση έστω και αργά ότι η μηχανή της δημοτικής αρχής πήρε μπροστά και φτιάχνει τα στραβά και τα ανάποδα που υπάρχουν σχεδόν σε όλες τις γειτονιές της Χίου καθώς και καθαρισμός και κόψιμο των χόρτων από τους τράφους των δρόμων και την αποκατάσταση του αιγιαλού στις παραλίες εν όψει θέρους και τα δημοτικά πάρκινγκ με άσφαλτο!
ΌΧΙ μόνο να βλέπουμε τα μικρά πού οπωσδήποτε είναι για το καλό των δημοτών και γενικώς του κάθε πολίτη, αλλά θέλω να δω να υλοποιηθούν και μεγαλύτερα και μεσαία έργα όπως: και θα το λέω μέχρι να το δω σε λειτουργία το σιντριβάνι της πλατείας Βουνακίου ή Νικολάου Πλαστήρα να χορεύει το νερό!
Άκουσα από φίλους πού πήγαν στις τουαλέτες του κήπου και κατούρησαν ότι είναι καθαρές και περιποιημένες και υπάρχει και κάποιος εργαζόμενος και καθαρίζει, γιατί άκουγα παλιά ότι σκυλοβρωμούσε η περιοχή από τσίκνα και κατρουλήλα! Εγώ δεν πηγαίνω αλλά μόνο στο σπίτι μου ακόμα συγκρατούμαι!
Φαίνεται ότι από προστάτη είμαι μια χαρά!
Στις φωτογραφίες φαίνονται τα κέρατα που υπήρχαν και σήμερα που έχουν αφαιρεθεί από τον δρόμο!
Και πάλι ένα Μπράβο και συνέχεια στα έργα σας!
Καλό Απόγευμα με Υγεία και Χαρά!
Χίος, 19 Μαΐου 2021
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.