Εργαστήριο για εφαρμογές της Επιστήμης των Πολιτών στις Ακτοπλοϊκές Μεταφορές

 

Το Εργαστήριο Διοίκησης Ναυτιλιακών και Λιμενικών Επιχειρήσεων του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών διοργανώνει, στο πλαίσιο του έργου «Ευφυής ερευνητική υποδομή για τη ναυτιλία, τις μεταφορές και την εφοδιαστική αλυσίδα (ENIRISST+)» το «Εργαστήριο για εφαρμογές της Επιστήμης των Πολιτών στις Ακτοπλοϊκές Μεταφορές». Το εργαστήριο θα λάβει χώρα την Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 09:30 – 11:30, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Χίου.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί με αφορμή τη συμμετοχή νέων από όλη την Ελλάδα στο Isalos.net & HELMEPA Maritime Sustainability Summer Camp, το οποίο θα λάβει χώρα από τις 1 μέχρι και τις 3 Σεπτεμβρίου 2023 στις Οινούσσες.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η ευαισθητοποίηση των νέων και η εμβάθυνση σε θέματα νησιωτικών ακτοπλοϊκών μεταφορών και η παρουσίαση δράσεων για τη νησιωτικότητα όπως το Μεταφορικό Ισοδύναμο, με στόχο την αξιολόγηση της εφαρμογής για την παρακολούθηση των Ακτοπλοϊκών Μεταφορών από τους συμμετέχοντες.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με το δήμαρχο Χίου, κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, για τις προτεραιότητες για το νησί της Χίου, στο πλαίσιο της Βιώσιμης γαλάζιας οικονομίας.

Διεξαγωγή Εργαστηρίου 

Το Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση θα γίνει παρουσίαση του έργου της Ερευνητικής Υποδομής ENIRISST+ για την παρακολούθηση των ακτοπλοϊκών υπηρεσιών  από τους πολίτες. Στη δεύτερη φάση θα γίνει αξιολόγηση της εφαρμογής που έχει σχεδιαστεί, όπου οι συμμετέχοντες θα αξιολογήσουν τη λειτουργία της, αναδεικνύοντας σημεία βελτίωσης ή εμπλουτισμού.

Τα ευρήματα του εργαστηρίου θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της Υπηρεσίας «Μεταφορικό Ισοδύναμο» της Εθνικής Ερευνητικής Υποδομής για τη ναυτιλία, τις μεταφορές και την εφοδιαστική αλυσίδα (ENIRISST+)

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.